Επικαιρότητα

Πεδίον του Άρεως: Επείγουσα έκκληση για αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες

By N.

July 26, 2015

 

Αυτή τη στιγμή στο Πεδίον του Άρεως βρίσκονται πάνω από 400 αθώες ψυχές, σε σκηνές κάτω από τα δέντρα. Ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, μωρά, ηλικιωμένοι. Δεν είναι εχθροί μας. Είναι ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας, πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους μαζί με τις οικογένειές τους για να γλιτώσουν τον θάνατο.

 

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε στην τύχη τους. Ήδη, από τις προηγούμενες μέρες, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα κίνημα αλληλεγγύης από μενονωμένους πολίτες και από συλλογικότητες.

 

Όποια/ος μπορεί, ας έρθει. Υπάρχει πραγματική ανάγκη.

 

Για τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες και το πως θα φτάσουν σ’ αυτούς:

 

1. Νερά, χυμοί 2. Τρόφιμα (όχι κάτι που χρειάζεται ψυγείο) 3. Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), όχι βαριά χειμωνιάτικα 4. Παπούτσια (ανδρικά, γυναίκεια και παιδικά) 5. Φάρμακα, συνοδείες και διερμηνείες σε Νοσοκομεία και Κοινωνικά Ιατρεία 6. Αντιηλιακά κρεμά, σπρέι για κουνούπια, pampers και πούδρα γάλα (για μωρά), καπέλα ειδικά για παιδιά, πετσέτες, σαπούνια και σαμπουάν 7. Ένα αναπηρικό καροτσάκι για ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν

8.Σεντόνια, κάλτσες και πετσέτες

 

Οι καλύτερες ώρες για να τους πάει κάνεις πράγματα είναι απογεύματα! Για όσους/ες είναι δύσκολο για να πάνε κατευθείαν τα παραπάνω πράγματα, στους πρόσφυγες στο Πάρκο, μπορούν τα φέρουν και στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13α) απογεύματα μετά τις 4μ.μ.

 

 

 

(Οι φωτό είναι του Agelos Kalodoukas από το left.gr)

 

Solidarity with the refugees at the makeshift camp in Pedion tou Areos Park, Athens.

 

Α list of items they need:

 

Water, juices, food (that does not need refrigeration), light (women’s/men’s/children’s) clothing and shoes, medicines and interpretaion/translation/accompaniment to hospitals, sunscreen, mosquito spray, nappies, powder milk (baby formula), special children’s caps, towels, soap, shampoo.

A wheelchair for an Afghan girl.

Please help.