Επικαιρότητα

Παραπομπή για απιστία, του Διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου, προτείνει ο εισαγγελέας

By N.

December 10, 2014

Η υπόθεση αφορά άρση εντολής κατάσχεσης για χρέη προς το ταμείο..

Να παραπεμφθεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας για υπόθεση που αφορά άρση κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μεγάλης επιχείρισης σούπερ μάρκετ.

Για λεπτομέρειες περί της υπόθεσης, Διαβάστε εδώ 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την εντολή για άρση κατάσχεσης έδωσε ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας χρωστούσε στο ταμείο 18 εκατ. ευρώ ζημιώνοντας στον ασφαλιστικό φορέα.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διώκεται για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρουν ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης. Ο εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν μαζί του δυο ακόμα κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στο αδίκημα του διοικητή.

Ο διοικητής του ΙΚΑ φέρεται να έδωσε πάνω από μια φορές την εντολή για άρση της επίμαχης κατάσχεσης καθώς ο τοπικός διοικητής του ΙΚΑ Βέροιας αρνήθηκε να εκτελέσει θεωρώντας ότι δεν ήταν νόμιμη.

Ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρει ότι έδωσε την επίμαχη εντολή γιατί η εταιρία έπρεπε να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού και ρύθμιση οφειλών.

Το ΙΚΑ είχε προχωρήσει σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας μετά την εκπνοή 15νθήμερης προθεσμίας για υπαγωγή σε ρύθμιση.

Ο διοικητής του ΙΚΑ έδωσε την επίμαχη εντολή υποστηρίζοντας ότι η εταιρία πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού και ρύθμιση οφειλών.

Μετά την άρνηση του τοπικού διοικητή, ο οποίος υποστήριξε ότι η δυνατότητα για ρύθμιση είχε δοθεί και είχε παρέλθει, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος φέρεται να επανήλθε με νέο αίτημα το οποίο τελικά ικανοποιήθηκε.

Τότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταγράφηκε σημαντική κίνηση των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών που θα έπρεπε να έχουν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι και άλλες φορές έχει ακολουθήσει την ίδια τακτική διασφαλίζοντας 1700 θέσεις εργασίας.

Πηγή