Επικαιρότητα

Πέτρες από χρυσαυγίτες στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα

By N.

September 20, 2015

 

Στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την προκλητική στάση της φασιστικής Χρυσής Αυγής να κάνει ανοιχτή προπαγάνδα μέσα σε εκλογικά τμήματα πιέζοντας τους ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα στα 279 και 280 εκλογικά τμήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, στο 11ο ολοήμερο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης, Αμαλίας 60, με την άδεια των δικαστικών αντιπροσώπων, στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης με φανερά τα σύμβολά της, έχουν αναλάβει τα μοιράζουν τα ψηφοδέλτια στους ψηφοφόρους».

Ακολούθησαν νέες καταγγελίες από τον ίδιο πολιτικό φορέα εναντίον της Χρυσής Αυγής, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Από το πρωί στα εκλογικά κέντρα της Α΄και Β΄ Πειραια κυκλοφορεί ένα μπουλούκι Χρυσαυγιτών, μια μεταφερόμενη ομάδα με υποψήφιους βουλευτές και άλλα κατακάθια, που απειλεί και υβρίζει τους εκλογικούς αντιπροσώπους και όποιον-αν κάθεται στα τραπεζάκια της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι-ες. Αντίστοιχες προκλήσεις σημειώθηκαν από το πρωί και στον Κολωνό».

Εντάσεις όμως προκλήθηκαν από την παρουσία της Χρυσής Αυγής, στο σχολείο της γειτονιάς του Παύλου Φύσσα το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, που βρίσκεται πλάι στο σημείο δολοφονίας. Στην καταγγελία της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: «Με επικεφαλής τον υπόδικο χρυσαυγίτη Λαγό, και με παρέα άλλα κατακάθια, οι φασίστες ζητάνε να φύγουν από τα σχολεία τα τραπεζάκια της αριστεράς, και δη της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι-ες.

Ως συνήθως, η αστυνομία αρχικά δεν ασχολιόταν με το θέμα, ενώ τώρα επέλεξε να κουβαλήσει ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που έχουν περικυκλώσει το σχολείο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κόσμος που έρχεται να ψηφίσει, βρίσκει ένα σχολείο περικυκλωμένο από ΜΑΤ και στη μια γωνία τους 30 φασίστες να απειλούν. Αυτός δεν είναι τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Και βέβαια, ούτε ένας πολίτης δεν πιστεύει ότι τα ΜΑΤ τον προστατεύουν από τους Χρυσαυγίτες, με τους οποίους βαδίζουν χεράκι χεράκι.

Είναι προφανές ότι δεν έχει επιλεγεί τυχαία το σχολείο δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δυο μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας και 3 μέρες αφότου ο αρχηγός της εγκληματικής τους συμμορίας ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου».

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν πέτρες εναντίον αντιφασιστών από όλα τα κόμματα που είχαν συγκεντρωθεί και αποχώρησαν περίπου στις 4μμ. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος είχε ζητήσει να αποχωρήσουν από την περιοχή τόσο η ομάδα της Χρυσής Αυγής όσο και τα ΜΑΤ από το χώρο πέριξ του εκλογικού κέντρου.

 

 

 

 

Πηγή