Default Category

Ο Νίκος Ρωμανός δεν πρέπει να πεθάνει – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

December 05, 2014

Συνεχίζεται για 26η μέρα η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ο οποίος διεκδικεί τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να σπουδάσει και να κερδίσει “μια ανάσα ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού”.

Παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα που περνάει φέρνει τον Νίκο Ρωμανό ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο, η Ελληνική Δικαιοσύνη δε φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα. Προτιμάει να δολοφονήσει τον Νίκο Ρωμανό, παρά να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά του.

Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης προτιμάει να παίξει με τη φωτιά, παρά να υποκύψει στον εκβιασμό του Νίκου Ρωμανού. Με τη δήλωσή του ότι “ούτε ο Θεός να κατέβει δε θα πάρει άδεια ο Ρωμανός” ο Χαράλαμπος Αθανασίου δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει πάρει το θέμα προσωπικά κι αντιλαμβάνεται την απεργία πείνας ενός νέου ανθρώπου ως εκβιασμό. Ως μια βεντέτα.

Αλλά ο Νίκος Ρωμανός δεν πρέπει να πεθάνει. Όχι για μια βεντέτα.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήθελε να βραβεύσει τον Νίκο Ρωμανό για την επιτυχία του στις πανελλαδικές, για να φανεί ανθρωπιστής κι υπεράνω αλλά ο Νίκος Ρωμανός δεν του έκανε το χατίρι. Μπορεί τα 500 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος να ήταν αρκετά για να εξαγοράσουν την ψήφο των νοικοκυραίων και των ενστόλων αλλά δεν στάθηκαν αρκετά για να εξαγοράσουν την αξιοπρέπεια αυτού του νεαρού αγωνιστή.

Από την μία λοιπόν έχουμε τον Νίκο Ρωμανό, ειλικρινής από την αρχή μέχρι το τέλος, κι από την άλλη τον Χαράλαμπο Αθανασίου που συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα. Ο κ. Αθανασίου είπε ψέματα ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του Ρωμανού. Είπε ψέματα ότι ο Ρωμανός σιτίζεται με υγρή τροφή.

Από τη μία έχουμε έναν “αλήτη” αναρχικό κι από την άλλη την αλητεία ενός υπουργού.

Αλλά ο Νίκος Ρωμανός δεν πρέπει να πεθάνει. Όχι για την αλητεία του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Aπό την πρώτη μέρα της νοσηλείας του στο “Γ. Γεννηματάς”, ο Νίκος Ρωμανός φυλάσσεται από 25 αστυνομικούς λες και είναι ο Γιαγκούλας. Χωρίς να έχει σκοτώσει κανέναν. Χωρίς να έχει κλέψει ούτε μισό ευρώ δημοσίου χρήματος.

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Σαραλιώτης, συνεργός του Επαμεινώνδα Κορκονέα στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κυκλοφορεί ελεύθερος έπειτα από αναστολή εκτέλεσης της ποινής του – 10ετής κάθειρξη – επειδή ο πατέρας του είναι άρρωστος.

Παράλληλα, ο Άρης Φλώρος κι ο Βασίλης Μηλιώνης, ιδιοκτήτες της Energa και της Hellas Power, με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Μάκη Βορίδη στο πλευρό τους και τα 270 εκατομμύρια ευρώ που έκλεψαν από τα χαράτσια να στρογγυλοκάθονται ακόμα στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, έδιναν εβδομαδιαία πάρτι εκαντοντάδων χιλιάδων ευρώ στη Μύκονο περιμένοντας να δικαστούν – αν δικαστούν ποτέ.

Kι ο Νίκος Ρωμανός, καταδικασμένος σε 15 χρόνια φυλάκισης για μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας, αρνούμενος να θέσει σε κίνδυνο ζωές πολιτών, ξυλοκοπημένος και βασανισμένος, να αργοπεθαίνει επειδή ζητάει να σπουδάσει.

Από τη μία έχουμε έναν 19χρονο που αποπειράθηκε να κλέψει μια τράπεζα με ένα καλάσνικωφ κι από την άλλη δυο καθίκια που καθισμένα στις γραφειάρες με τις κοστουμάρες τους έκλεβαν εκ προμελέτης τα λεφτά του κοσμάκη.

Αλλά ο Νίκος Ρωμανός δεν πρέπει να πεθάνει. Όχι για μια Δικαιοσύνη δυο μέτρων και δυο σταθμών.

Ο Νίκος Ρωμανός δεν πρέπει να πεθάνει ούτε για την υποκρισία μιας κοινωνίας που τον απαξιώνει δήθεν για την ιδεολογία και τις πράξεις του αλλά στην πραγματικότητα αυτό που την ενοχλεί είναι η ασυμβίβαστη στάση που τηρεί μέχρις εσχάτων τη στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες σκύβουν δουλικά το κεφάλι συμβιβασμένοι με την άθλια ύπαρξή τους.

Ο Νίκος Ρωμανός έχει ξεβρακώσει την ελληνική κοινωνία κι η ελληνική κοινωνία δε θα τον συγχωρέσει ποτέ για αυτό. Προτιμάει να τον δει νεκρό.

Αλλά ο Νίκος Ρωμανός δεν πρέπει να πεθάνει.

Δε χρειαζόμαστε άλλους ήρωες.

Μακάρι ο Νίκος Ρωμανός να ζήσει.

Μακάρι όλοι να ζήσουμε όπως ο Νίκος Ρωμανός.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Αύριο είναι η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό. Εύχομαι να τους δω όλους εκεί. Εύχομαι αυτή η επικίνδυνη Κυβέρνηση να μην περιμένει πώς και πώς “να γίνει της πουτάνας”. Εύχομαι να μην της κάνουμε το χατίρι όσο κι αν μας προκαλέσει.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Προσπαθώ σε όλα μου τα κείμενα να εκφράζω προσωπικές σκέψεις και να μη γράφω εξ’ ονόματος του Νίκου Ρωμανού. Μιλώντας σήμερα με ένα φίλο, με ρώτησε τη γνώμη μου για τον Νίκο Ρωμανό. Του απάντησα ότι η γνώμη μου δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ούτε για τον Νίκο Ρωμανό ούτε για κανέναν. Το μόνο που έχει σημασία για μένα πλέον είναι να ζήσει.)

Η σελίδα του μπλογκ μας είναι facebook.com/TheThreeMooges