Default Category

Ο Εκτροχιαστής – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

May 15, 2015

Συνεχίστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, όπου κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο Κώστας Σημίτης είπε πως προσήλθε στο δικαστήριο για να διευκολύνει την απονομή της δικαιοσύνης, οπότε σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε να κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά τελευταία στιγμή τον ενημέρωσαν ότι είχε κληθεί ως μάρτυρας και ξαναγύρισε στη θέση του.

Ο δικαστής ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να ορκιστεί στον τάφο της μάνας του ότι θα πει την αλήθεια αλλά ο Κώστας Σημίτης τού απάντησε ότι αυτό θα ήταν προσβολή νεκρού και πρότεινε να ορκιστεί στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου που τον έχει εντελώς χεσμένο και περίμενε πώς και πώς να τινάξει τα πέταλα για να κάτσει στην καρέκλα του.

Ο Κώστας Σημίτης είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις παράνομες πράξεις του Άκη Τσοχατζόπουλου κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού πού να ξέρει ο Κώστας Σημίτης τί έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Αυτός ήταν απλά ο πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι, μετά την υπόθεση των Ιμίων – όταν έστειλε στον τάφο 3 ελληνόπουλα για δύο βραχονησίδες που μέχρι να γίνει το επεισόδιο δε ξέραμε καν ότι υπήρχαν -, η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα κι αυτό είναι επίσης πολύ σωστό, αφού τα δικά μας ήταν πολύ παλιά και πώς θα παίρναμε την Πόλη; Με ασπίδες και σπαθιά;

Σε μια κρίση ειλικρίνειας, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι μαγείρεψε παρέα με τον Λουκά Παπαδήμο και την Goldman Sachs τα στοιχεία, ώστε να μπούμε στο ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ τον είχε ενημερώσει από το 2003 ότι η ελληνική οικονομία πάει στα βράχια και χρειάζεται εσωτερική υποτίμηση 15% – σχεδόν ίση με αυτήν που σημειώθηκε επί μνημονίου – αλλά αυτός συνέχιζε να παριστάνει τον εκσυγχρονιστή και να ετοιμάζει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ερώτηση του δικαστή γιατί η τότε κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα της παρά τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ, ο Κώστας Σημίτης είπε ότι δε μπορούσε να κάνει τίποτα, γιατί το ευρώ δε μπορεί να υποτιμηθεί, οπότε έστησε με την Goldman Sachs το κόλπο με τα swaps, αφού η άλλη εναλλακτική ήταν να βγει από το Καστελόριζο και να μας πει ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε.

Ο δικαστής θύμισε στον Κώστα Σημίτη τα Ίμια, τον Οτσαλάν, το Χρηματιστήριο και την πολιτική αλητεία που είχε κάνει λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έλεγε εκβιαστικά πως αν δεν τον κάνουν πρόεδρο του κόμματος θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός, αλλά ο Κώστας Σημίτης τού είπε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, αφού οι Έλληνες είναι εντελώς καθυστερημένοι και τον είχαν για πρωθυπουργό επί 8 συναπτά έτη – ρεκόρ σερί πρωθυπουργίας στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Κλείνοντας την κατάθεσή του, ο Κώστας Σημίτης είπε ότι είναι πολύ θλιβερό που όλα αυτά έγιναν επί πρωθυπουργίας του αλλά εμείς τον συγχωρούμε για όλα, αφού τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορεί καμιά φορά να καταδικάσουν μια ολόκληρη χώρα για γενεές επί γενεών.

Συμβαίνουν αυτά. Δεν τρέχει τίποτα.

Όλα καλά ρε Κωστή.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Αφού δεχόμαστε ότι ο Σημίτης δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα έκανε ο Τσοχατζόπουλος, τότε γιατί βρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Τσίπρα για τις μαλακίες των υπουργών του; Είναι λίγο γελοίο να είμαστε τόσο απαιτητικοί από τον Τσίπρα τη στιγμή που δεν απαιτήσαμε ποτέ δικαιοσύνη για τον Σημίτη, τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου. Εξαιρώ όσους θεωρούν τον Κώστα Σημίτη τον καλύτερο πρωθυπουργό που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα λόγω απύθμενης βλακείας.)

Εκτροχιαστείτε στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges