Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

By N.

June 11, 2015

Λιγο περισσότερο από 1,5 ώρα διήρκησε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολαντ, στο περιθώριο της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνάντηση φέρονται να εχουν συζητηθεί τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης, ενώ το κλίμα τις τελευταίες ώρες δείχνει να αναστρέφεται καθώς πλήθος δηλώσεων κάνουν λόγο για πιθανή επίτευξη συμφωνίας σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε νωρίτερα ότι «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία συμφωνία» ενώ ακόμη και ο σχεδόν πάντα απαισιόδοξος Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολίασε πως είναι πιθανή μια συμφωνία πριν τις 18 Ιουνίου.

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννιά μήνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ανάσα από την ΕΚΤ

Το απόγευμα της Τρίτης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε σημαντική αύξηση του ανώτατου ορίου άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA)  .

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον ΕLA να αυξηθεί κατά περίπου 2,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να φθάσει πλέον τα 83 δισ. ευρώ.

topontiki.gr