Επικαιρότητα

Οικονομικοί μετανάστες: Ο καινούργιος εχθρός; – της Εύας Χατζοπούλου

By N.

September 05, 2015

 

Αυτό το νέο τρεντ με τον επί της ουσίας στιγματισμό του όρου ”μετανάστης” σε αντίθεση με το όρο ”πρόσφυγας” να μου το θυμηθείτε δεν θα μας βγει σε καλό.Πλέον έχει πάρει τρελές διαστάσεις στην Αγγλία. “Ηρεμήστε” λέει ο άλλος σε κόμεντ στο τουίτερ. “Είναι πρόσφυγες. Όχι οικονομικοί μετανάστες. Δεν ήρθαν να μας πάρουν τις δουλειές και τα επιδόματα.”

 

Πεντακόσια likes και άλλα τόσα σχόλια για να του πουν μπράβο. Νιου έιτζ ανθρωπισμός. Τους μετανάστες κυνηγήστε τους με ρόπαλα. Δεν είναι πρόσφυγες. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο. Μην παρεξηγηθώ. Αλλά νομίζω γίνομαι κατανοητή.

  Άλλο πόλεμος, άλλο ανεργία και οικονομική εξαθλίωση, άλλο να ζεις χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη… Τελείως άλλο από το να πέφτουν βόμβες γύρω σου αλλά τουρισμό δεν κάνουν και οι μετανάστες. Ούτε και αυτοκτονούν για πλάκα όσοι φυτοζωούν για χρόνια χωρίς καμιά ελπίδα και χωρίς να γίνονται οικονομικοί μετανάστες…

  Δεν μπορούμε να κάνουμε καλό τελικά χωρίς να το ακυρώνουμε την ίδια στιγμή.Και φυσικά και οι πρόσφυγες και θα δουλέψουν και θα πάρουν επιδόματα αν το δικαιούνται. Ελπίζω να το θυμούνται αυτό οι ”ανθρωπιστές”. Ελπίζω να τους το συγχωρέσουν γιατί είναι πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες. Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ο καινούριος εχθρός. Το καταλάβαμε πολιτισμένοι μου Ευρωπαίοι. Εύχομαι να μην σας τύχει να ζήσετε ποτέ χωρίς παρόν και μέλλον.

 

 

 

 

Πηγή