Default Category

Νοείται Υπουργός του Τίποτα; – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

April 03, 2015

Αντιδράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει άρθρο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στα Νέα με τίτλο “Νοείται Αριστερά του Τίποτα;”.

Καλά εντάξει, δεν είναι ακριβώς άρθρο. Μάλλον ραβασάκι.

Στο ραβασάκι του, ο Γιάννης Πανούσης θέτει μια σειρά από ζητήματα σχετικά με την Αριστερά, την εθνική ασφάλεια και την Αστυνομία, τα οποία αφήνει να αιωρούνται έτσι στον αέρα, ώστε να τα πάρει ο καθένας και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Η αντιπολίτευση για παράδειγμα.

Στην ουσία δε γράφει τίποτα.

Σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Πανούση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης το χαρακτήρισε “ατόπημα” λέγοντας ότι ο Γιάννης Πανούσης “είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής”. Λες και το ένα αναιρεί το άλλο.

Βέβαια, και η επιλογή του Νίκου Φίλη να προβεί στον παραπάνω σχολιασμό μιλώντας στον ΣΚΑΪ – ο οποίος χθες έλεγε ότι τα τέλη συχνοτήτων που ζητάει η Κυβέρνηση από τα κανάλια έχουν εξοφληθεί, αφού συμψηφίζονται με τη δωρεάν διαφήμιση των κομμάτων κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων – μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ατόπημα.

Δηλαδή ο Νίκος Φίλης μπορεί να σχολιάζει στου Αλαφούζου αλλά ο Γιάννης Πανούσης στου Ψυχάρη όχι;

Τα στελέχη της Κυβέρνησης συνεχίζουν, σαν να μην τρέχει τίποτα, να σουλατσάρουν καθημερινά στα πάνελ των διαπλεκόμενων καναλιών που την ξεσκίζουν και προσπαθούν να τη ρίξουν αλλά είναι ατόπημα το προσωπικό άρθρο ενός Υπουργού της σε μια διαπλεκόμενη εφημερίδα. Πολύ λογικό αυτό.

Και μη μου πείτε ότι ο Πανούσης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δώσε θάρρος στον δημαρίτη να σου κάνει μπουρδέλο το σπίτι.

Δε θα τον μάθουμε τώρα τον Γιάννη Πανούση. Όλοι ξέραμε ότι θα γινόταν ο μπατσο-υπουργός που έγινε. Η υπουργική θητεία δεν είναι ισόβια. Αν δεν τους αρέσει ο Πανούσης, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να τον αντικαταστήσουν.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαρισαϊσμοί και παιχνίδια εντυπώσεων.

Και για αυτό δε φταίει κανένας Πανούσης.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το παιχνιδάκι με τον καλό και τον κακό μπάτσο θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα; Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δε θα πειράξει ούτε τρίχα από Στρατό, Αστυνομία και ολιγάρχες. Ας το πει επιτέλους να το πάρουμε απόφαση. Βαρεθήκαμε.)

(Aνήθικο δίδαγμα no. 2: To ερώτημα του τίτλου του κειμένου είναι προφανώς ρητορικό.)

H προφητική φωτό είναι του Wonder Jlaw.

Νοείται Μούτζα του τίποτα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges