Default Category

Μια ωραία ΑΤΜόσφαιρα – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

June 30, 2015

Εξαιρετικό είναι το κλίμα που επικρατεί μπροστά από τα ΑΤΜ όλης της χώρας, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να πλακωθούν στις μπουνιές.

Το όριο των 60 ευρώ στις αναλήψεις έχει ενθουσιάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι συνήθιζαν να σηκώνουν κάθε μέρα χιλιάδες ευρώ και να τα ξοδεύουν σε μαλακίες, οπότε τώρα, για πρώτη φορά στη ζωή τους, μαθαίνουν την αρετή της αποταμίευσης.

Μπορεί η Κυβέρνηση να έβαλε όριο στις αναλήψεις τα 60 ευρώ αλλά τα ΑΤΜ στεγνώνουν από 20άρικα μέσα σε μία ώρα, οπότε το όριο γίνεται αυτομάτως 50 ευρώ. Πουτανιά;

Βέβαια, οι ουρές στα ΑΤΜ κρύβουν και πολλούς κινδύνους, αφού μπορεί να σηκώσεις 60 ευρώ και να πετύχεις στην ουρά τον κολλητό σου, οπότε είναι δεδομένο ότι θα φάτε τα 120 ευρώ σε σουβλάκια και τσίπουρα.

Οι πολυμήχανοι Έλληνες έχουν ήδη βρει τρόπους να σκοτώνουν την ώρα τους στα ΑΤΜ, αφού δεν λίγες οι φορές που οι ουρές μετατρέπονται σε μακριές γαϊδούρες ή ακόμα και σε ολονύχτιες παρτούζες, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικό app στα κινητά που σε ενημερώνει για τα ΑΤΜ όπου μαζεύεται ο πιο in κόσμος της πόλης και σερβίρονται οι καλύτερες ποτάρες.

Μάλιστα, η Αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες να προσέχουν από που σηκώνουν χρήματα, αφού υπάρχει κίνδυνος να πέσεις σε ΑΤΜ με υπέρμαχους του ΟΧΙ, ενώ είσαι σκατοφιλελές του Μένουμε Ευρώπη, και να σε πάρουν με τα γιαούρτια.

Εγώ πάντως με την I Willi Am και τον One Eyed Bert έχουμε εκμεταλλευθεί το capital control και τις κλειστές τράπεζες, αφού στήσαμε ήδη τη δική μας επιχείρηση κι έχουμε χεστεί στο ευρώ.

Μαζεύουμε τις κάρτες ανάληψης από συμπολίτες μας που βαριούνται να πάρουν τον κώλο τους μέχρι το ΑΤΜ, σηκώνουμε τα 60 ευρώ και κρατάμε από τον καθένα κάτι λίγα. Ένα 20άρικο για παράδειγμα.

Ντάξει, μερικοί μας λένε μαυραγορίτες αλλά εμείς το αποκαλούμε ελληνικό δαιμόνιο.

Πάντως, αν ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το φόβο κατάρρευσης των τραπεζών, πάει και υπογράψει κανά αριστερό μνημόνιο, όλο αυτό το μπάχαλο δε θα πάει χαμένο, αφού το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει κανονικά με μία ακόμα εναλλακτική απάντηση:

ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΜΟΛΟΤΟΦ.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Απόψε τα μεσάνυχτα τελειώνει το πρόγραμμα της Ελλάδας. Πριν από λίγο η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε την τελευταία της πρόταση στους δανειστές, συμπληρωματική της δικής τους. Διετές δάνειο από τον ESM, σαφή δέσμευση πως δεν θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, εισήγηση για ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους. Πολύ δύσκολα βλέπω να δέχονται κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας δε θα καταφέρει να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις – και το ήξερε. Αλλά κανείς δε θα μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν πάλεψε. Φυσικά, αυτό δεν είναι αρκετό. Καλή μας τύχη.)

Μια ωραία ατμόσφαιρα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges