Default Category

Μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

February 19, 2015

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από τους Ευρωπαίους πιστωτές – υπάρχει κάποιος που τους αποκαλεί ακόμα εταίρους; – 6 μήνες υποσχόμενος ότι η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα.

Μέσα στις πρώτες 25 μέρες πάντως εγώ δε βλέπω καμιά αλλαγή. Μόνο κάτι θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “το πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό” αλλά, αν δεν κάνω λάθος, οι 6 μήνες που ζητάει ισούνται με 180 μέρες, οπότε καταλαβαίνω ότι εξίσου νεκρό είναι και το πρόγραμμα των 100 ημερών της Θεσσαλονίκης. Αιωνία του η μνήμη!

Αλήθεια, για ποιο πρόγραμμα λιτότητας μιλάει; Αυτό που έκανε πλουσιότερους τον Μπόμπολα, τον Λάτση και τον Μελισσανίδη; Πάλι εμείς οι πλούσιοι θα την πληρώσουμε δηλαδή;

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε στη συνέντευξη ότι δεν κοιμάται καλά τα βράδια από τότε που έγινε Πρωθυπουργός, οπότε σκέφτεται να εφαρμόσει τη μέθοδο του Αντώνη Σαμαρά που μετρούσε απολυμένους και κοιμόταν σαν πουλάκι. Κακίες!

Σε ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου αν ο συνασπισμός με τον Πάνο Καμμένο ήταν προσυμφωνημένος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά, ενώ πρόσθεσε ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ με το τρενάκι και τη μιλφ μάνα του μικρού Αλέξη που δεν ξεκολλάει με τίποτα από την Περιστέρα. Αλέξη, ξεκόλλα! Άνοιξε λίγο τους ορίζοντές σου!

Προφανώς, τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού που, σύμφωνα με τις φήμες, ζητούσε διακαώς ο Πάνος Καμμένος εδώ και μήνες έπεσαν εντελώς τυχαία στα χέρια του. Σε πιστεύω, Αλέξη.

Α, μόλις θυμήθηκα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, εντελώς τυχαία, δεν κατέβηκε στις εκλογές. Άντε καλέ που ήταν κανονισμένα όλα από πριν. Μόνο κάτι ψεκασμένοι τα λένε αυτά.

Η πιο βαρετή ερώτηση της συνέντευξης ήταν “πού θα βρείτε τα λεφτά;”, αφού έχει απαντηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές προεκλογικά, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το κλισέ “με σάλιο και υπομονή η πάταξη της φοροδιαφυγής γίνεται λεφτόδεντρο”.

Πάλι καλά που έκαναν λαθρεμπόριο και φοροδιέφευγαν τόσα χρόνια οι εφοπλιστές αλλιώς δε θα είχαμε τί να πατάξουμε. Να ΄ναι καλά οι άνθρωποι!

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στενά συνδεδεμένη με μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν αυτοκινητόδρομους και από ένα κανάλι ο καθένας αλλά δε μας εξήγησε γιατί οι βουλευτές του επιμένουν να σαλιαρίζουν στα παράθυρα με τον Πρετεντέρη και τον Χατζηνικολάου.

Εν τω μεταξύ, διάβασα ότι ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης είπε ότι οι μεγαλοοφειλέτες δε θα μπουν φυλακή, ενώ θα λάβουν μέχρι και 30% έκπτωση στα χρέη τους προς το Δημόσιο. Αλέξη, περιμένω φέτος 30% επιστροφή φόρου για όλα αυτά που πλήρωνα σα μαλάκας μέχρι σήμερα. Τί, όχι; Καλά τότε δε θα πληρώσω τίποτα για τα επόμενα 8000 χρόνια μέχρι να μαζευτούν 2-3 εκατομμύρια και τα βρίσκουμε. Σύμφωνοι;

Σχετικά με το εάν ο Πούτιν υποσχέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση χρήματα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι με τον Πούτιν μιλάει απευθείας μόνο ο Λιακόπουλος αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ενώνουν την Ελλάδα με τη Ρωσία, αφού τόσα χρόνια που οι Έλληνες αποκαλούσαν όλες τις Ρωσίδες πουτάνες δεν περίμεναν ποτέ ότι θα φτάσει η ώρα που θα έρθουν στη θέση τους και θα παρακαλάνε τους Ρώσους να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, μπας και μας αφήσουν κανά ψιλό.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε και σε αρκετές άλλες ερωτήσεις σε μια απολαυστική συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε πριν μαθευτεί ότι ζητήσαμε 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης – βέβαια ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τί θα ζητούσαμε -, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν έχει προσλάβει ακόμα τον Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το 1% της Λίστας Λαγκάρντ, ώστε να μας δώσει και το υπόλοιπο 99%, γιατί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου συνεχίζει να ξερνάει εμετούς από ένα κανάλι που εκπέμπει παράνομα και γιατί όλοι αυτοί που μας έχουν ξεφτιλίσει τόσα χρόνια δεν είναι ήδη στη φυλακή.

Δηλαδή, ο τύπος που έκλεψε ποτά αξίας 1.000 ευρώ κι έφαγε 3 χρόνια είναι πιο επικίνδυνος από τον Βαρδινογιάννη; Ή μήπως νομίζετε ότι με Προκόπη Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνουν ποτέ οι εξεταστικές επιτροπές για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ;

Σας φαίνονται μαγικά όλα αυτά; Μα μαγικά έταξε ο Αλέξης Τσίπρας. Να μη λέει λοιπόν τώρα ότι δεν κρατάει το μαγικό ραβδί.

Επειδή όμως είμαι μεγαλόψυχος, έχω να προτείνω κάτι στον Αλέξη Τσίπρα. Διάβασα χθες ότι ανακοινώθηκε η λίστα με τους 100 ανθρώπους που θα ταξιδέψουν στον Άρη – χωρίς επιστροφή – για να στήσουν την πρώτη διαστημική αποικία. Μέσα στη λίστα δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας.

Να ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Αφού δε θέλει να βάλει φυλακή τα λαμόγια της λίστας Λαγκάρντ, ας τους βάλει στη λίστα για τον αγύριστο.

Λέτε αν το προτείνει να μην τον πάρουν στα σοβαρά οι δανειστές; Μα ούτε τώρα τον παίρνουν στα σοβαρά. Όχι όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη.

Πριν ζητήσεις Δικαιοσύνη από τους έξω, φρόντισε να έχεις Δικαιοσύνη μέσα.

Αλέξη, αυτή είναι η αλήθεια. Πες το και στον Παρασκευόπουλο.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή ξέρω ότι η Κυβέρνηση έχει τη στήριξη του 80% των πολιτών, επειδή ξέρω ότι οι διαδικασίες στην Αριστερά κινούνται γενικά με αργούς ρυθμούς και ναι είναι νωρίς ακόμα, επειδή ξέρω ότι λίγο πολύ οι περισσότεροι πλέον είναι “συριζαίοι”, θέλω να πω ότι προσωπικά δεν πρόκειται να απογοητευτώ ό,τι κι αν γίνει. Απογοητεύεται μόνο όποιος έχει μεγάλες προσδοκίες. Κι αν κρίνω από το γεγονός ότι δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν είχα τέτοιες προσδοκίες. Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν πια ότι πάμε για το μίνιμουμ. Κανένα κούρεμα και κανένα σκίσιμο. Κριτικές σαν αυτήν που ασκήθηκε στο κείμενο που μόλις διαβάσατε ωφελούν το ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον βλάπτουν. Ελπίζω να το καταλαβαίνετε. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Εύχομαι να μην απογοητεύσει πολύ κόσμο. Το μοναδικό σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή είναι η αφετηρία. Κι εμείς έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Με ανυπολόγιστες ζημιές. Και πίσω δε γυρνάμε.)

Ακροβατούμε σε ένα σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges