Default Category

Μελανσόν: Έκαναν την Ελλάδα οικονομικό εργαστήριο – να την υπερασπιστούμε!

By N.

May 17, 2015

«Όταν κέρδισε ο Τσίπρας, συνάντησα τον Ολάντ για να υπερασπιστώ την υπόθεση των Ελλήνων. Του είπα: Αν επιτρέψουμε να ενεργήσουν εναντίον τους, θα έρθει η σειρά της Γαλλίας. Ήδη μας μεταχειρίζονται, κατά βάθος, όπως τους Έλληνες…». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε στην «Humanite» ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, με αφορμή βιβλίο του. Όπως τονίζει ο Ζ Λ. Μελανσόν, ένα ισχυρό κίνητρο εξ όσων τον ώθησαν να γράψει το βιβλίο «Le Hareng de Bismarck», με το οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα ελληνική κυβέρνηση…

Ο κ. Μελανσόν δηλώνει εξοργισμένος με τη στάση του Βερολίνου, αλλά και με την απροθυμία του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

«Είναι βαρύ πολιτικό σφάλμα κατά του ευρωπαϊκού ιδεώδους να επιτρέπεται να μεταχειρίζονται ;έτσι ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» σημειώνει, παρατηρώντας πως η Ελλάδα μετατράπηκε σε οικονομικό εργαστήριο, καθώς και ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να φανεί «πώς αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται».

Ο Γάλλος αριστερός ηγέτης προσθέτει: «Η συμπεριφορά του Βερολίνου δεν υποστηρίζεται πουθενά και η γερμανοφοβία ξεσπά παντού στην Ευρώπη». Σημειώνει δε πως ένας ακόμη λόγος που τον παρακίνηση στη συγγραφή του βιβλίου είναι να καταρρίψει την ιδέα περί οικονομικού «μονόδρομου».

avgi.gr