Default Category

Μέρες προεκλογικές, θαυμάσιες μέρες – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

September 08, 2015

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει μέχρι τις πρώτες εκλογές επί μνημονίου που γίνονται με εντολή των δανειστών, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη δημοκρατικών διαδικασιών στην Ελλάδα – όσες τέλος πάντων είχαν απομείνει.

Τώρα όμως πάει, τακτοποιήθηκε κι αυτό. Ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας και τους έλυσε το πρόβλημα.

Όλοι οι πιστοί αναγνώστες του μπλογκ θα έχετε παρατηρήσει ότι δε γράφω και πολύ συχνά τώρα τελευταία, αφού δε ξέρω ούτε έναν σοβαρό και αξιοπρεπή άνθρωπο που να ασχολείται με την πολιτική επικαιρότητα, οπότε τί να κάνω, απέχω κι εγώ για να φαίνομαι σοβαρός και αξιοπρεπής.

Ξέρω ότι σας χρωστάω ένα κείμενο για την αποχή – θα το γράψω -, αν και για μένα δεν έχουν απομείνει πλέον και πολλές επιλογές. Μετά τη διάσπαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αποχή είναι μονόδρομος.

Κατά τα άλλα, το σημαντικότερο νέο αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι η συνεργασία του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) που επιτέλους έλυσαν τις χαοτικές διαφορές τους και θα κατέβουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο. Ερχόμαστε!!!

Και τώρα ετοιμαστείτε! Θα βουτήξουμε παρέα στα βαθιά σκατά της πολιτικής και θα ασχοληθούμε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Η αλήθεια είναι ότι έχω να ανοίξω την τηλεόραση πάρα πολλές μέρες αλλά παρακολουθώ τί παίζει από τα social media, αφού, δόξα τω θεώ, υπάρχουν πολλοί κοπρολάγνοι που επιμένουν να ασχολούνται σοβαρά με τις δηλώσεις που κάνουν οι διάφορες κουράδες που μας εκπροσωπούν στη Βουλή.

Από αυτά που διαβάζω, καταλαβαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποτρελαθεί και αυτός ο επικίνδυνος ψυχάκιας δε θα σταματήσει να εξαπατά τον κόσμο μέχρι να το πάρουμε απόφαση και να τον κλείσουμε ισόβια σε κανά άσυλο παρέα με το Δραγασάκη και τον Παππά.

Αυτό πιστεύω ότι θα δώσει χώρο στο νέο ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφορεί με το όνομα Λαϊκή Ενότητα, ώστε να εκδηλωθεί και η σχιζοφρένεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη που μας λέει ότι είναι υπέρ της δραχμής αλλά δε θέτει ζήτημα αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολύ λογικό αυτό. Θα τον ψηφίσουμε σίγουρα!

Διαβάζω επίσης ότι αύριο Τετάρτη θα γίνει debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών παρουσία 7 συστημικών δημοσιογράφων, οπότε αυτό δε μπορεί παρά να αποτελεί πρόσκληση στους πολίτες να μπουκάρουν στην ΕΡΤ με καραμπίνες και να τους ξεπαστρέψουν όλους μαζί με τη μία.

Αλλιώς τί νόημα έχει το debate; Debate για να κάνουν τί; Να βγάλουν έξω τα μνημόνια και να τα μετρήσουν;

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι το δικό του μνημόνιο είναι καλύτερο από το μνημόνιο της Νέας Δημοκρατίας που ήταν καλύτερο από το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που ήταν καλύτερο από το μνημόνιο που θέλει να φέρει το Ποτάμι που θα είναι το πιο υπέροχο μνημόνιο στη ιστορία των μνημονίων, ενώ θα υπάρξουν κι ευχάριστα διαλείμματα ύπνου όταν το λόγο θα παίρνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μοναδική όαση γέλιου ο Πάνος Καμμένος που δεν έμαθε τίποτα από το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ και πολύ σύντομα θα τους κάνει παρέα στην ανυπαρξία, σαν καλό δεκανίκι που ήταν. Τέτοιος ηλίθιος δεν πρέπει να έχει ξαναπεράσει από τη χώρα.

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, αφού η μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι κανονισμένη και το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε τον τρίτο εταίρο. Χρειάζεται οπωσδήποτε τρικομματική κυβέρνηση για να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Κοινοβουλίου και να περνάει τα μέτρα αέρα-πατέρα μέχρι τη στιγμή που κάποιος από τους τρεις θα αποφασίσει να τη ρίξει, οπότε θα ξαναέχουμε εκλογές εντός του 2016. Skouliki Tom speaking.

Ξέρω αρκετούς που θα πάνε να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι αδιόρθωτα καθυστερημένοι, και το μόνο που σκέφτομαι είναι τα θλιβερά πανηγύρια τους το βράδυ των εκλογών, λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας τους ξαναπιάσει μαλάκες και ανακοινώσει τη συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη ΝΔ.

Πάντως, το καλύτερο σενάριο, από άποψη γέλιου, θα είναι να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και να έχουμε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει αντιπολίτευση στο δικό του μνημόνιο. Θα γράψουμε ιστορία!

Ορισμένοι από εσάς μας λέτε μεταξύ σοβαρού κι αστείου να κάνουμε κόμμα και να κατέβουμε στις εκλογές και η αλήθεια είναι ότι θα γινόμουν ένας υπέροχος δικτάτορας, αλλά αφενός δεν έχουμε λεφτά, αφετέρου πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να πιστεύεις ότι αλλάζει το οτιδήποτε από μέσα.

Έτσι και μπλέξεις με τα σκατά, τελείωσες.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να δείτε όλοι το debate και να χαχανίζουμε παρέα με τις μαλακίες που θα ανεβάζουμε στη σελίδα μας, την οποία μετά βίας κρατιόμαστε για να μην πουλήσουμε – μαζί με εσάς – στον Αλαφούζο.

Από την άλλη, το Ευρωμπάσκετ βρίσκεται σε εξέλιξη, ο τελικός είναι το βράδυ των εκλογών, οπότε η αποχή μας μπορεί να είναι καθολική.

Είδατε; Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Καλά τα λέει η Ζωή!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 21:00-23:00 το The Three Mooges Radio Show κάνει πρεμιέρα στον idradio.gr. Θα τα πούμε όλα εκεί!)

Η θαυμάσια σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges