Default Category

Μάκη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα! – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

January 19, 2015

Πόλεμο στους αναρχοάπλυτους που λυμαίνονται τη χώρα εδώ και δεκαετίες κήρυξε χθες ο Μάκης Βορίδης μιλώντας μπροστά σε προοδευτικό, όπως όλα δείχνουν, ακροατήριο στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος στους θαμώνες ενός καφενείου, είπε ότι «Η δικιά μας η γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι».

Προφανώς, ο πύρινος λόγος του άγγιξε τα όχι και τόσο βαθύτερα ακροδεξιά ένστικτα του κοινού που δε σταμάτησε να τον αποθεώνει, οπότε ο Μάκης Βορίδης συνέχισε λέγοντας ότι «Το νόημα της αντιπαράθεσης την επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών – δεν θέλω να ξεγελιέστε: Δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά».

Δεν πρόκειται να σχολιάσω – ούτε καν να τρολάρω – τον εμετό που ξεστόμισε ο Μάκης Βορίδης ή να κάνω υποθέσεις για το τί εννοούσε όταν είπε “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”. Ξέρω πολύ καλά τί εννοούσε. Όποιος δε ξέρει είναι ηλίθιος ή απλά τον παριστάνει. Κι επειδή δεν είναι δυνατόν να δυιλίζουμε μια ζωή τα σκάτα σε αυτή τη χώρα, θα ασχοληθώ μόνο με το πρόσωπο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μάκης Βορίδης από τότε που πήγε στη Νέα Δημοκρατία φρόντιζε να είναι πολύ προσεκτικός όσον αφορά στη ρητορική που χρησιμοποιούσε όποτε εμφανιζόταν δημόσια, σε μια προσπάθεια να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι κάποτε κυκλοφορούσε με τσεκούρια, ότι ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ κι ότι μέχρι πρόσφατα πήγαινε στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής.

Βέβαια, υπάρχουν πάρα πολλοί καθυστερημένοι που τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά ή έχουν πειστεί ότι ο Μάκης Βορίδης έχει αποκηρύξει το ακροδεξιό παρελθόν του κι έγινε ξαφνικά δημοκράτης.

Μικρός ήταν μωρέ το 1997 όταν φώναζε με τα ούγκανα της Χρυσής Αυγής στην πρώτη επέτειο για τα Ίμια, μόλις 33 χρονών μαντράχαλος, πού να ήξερε;

Φυσικά, τίποτα από αυτά δε συμβαίνει. Ο Μάκης Βορίδης παραμένει το ίδιο φασίστας όσο ήταν πάντα. Απλώς, εκτός από φασίστας, είναι και πολύ έξυπνος.

Ο Μάκης Βορίδης παραδέχεται ακόμα ότι με τα τάγματα εφόδου, το ξύλο σε μετανάστες, τις δολοφονίες αριστερών και γενικότερα τις παραστρατιωτικές πρακτικές μπορείς να πετύχεις πολλά αλλά όχι όσα μπορείς να πετύχεις έχοντας στο πλευρό σου τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τις αγορές.

Η δουλειά γίνεται μια χαρά και χωρίς να χυθεί αίμα.

Ο φασισμός ήταν πάντα παιδί του καπιταλισμού και ο Μάκης Βορίδης αποδεικνύεται άξιο τέκνο και των δύο.

Δε ξέρω τί ήταν αυτό που έκανε τον Μάκη Βορίδη να αλλάξει τακτική χθες και να ξαναντυθεί φασισταριό του κερατά – αυτό που είναι στην πραγματικότητα δηλαδή – αλλά κάτι μου λέει ότι ο κόσμος που τον άκουσε θα ψηφίσει δαγκωτό Νέα Δημοκρατία.

Όταν θέλει, ο Μάκης Βορίδης μπορεί να είναι πολύ πειστικός.

Σε κάθε περίπτωση, είναι λυπηρή η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας. Είναι λυπηρό που η κάποτε μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη κατάντησε το τσιφλίκι φασισταριών, όπως ο Σαμαράς, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης κι ο Πλεύρης, που είναι σήμερα.

Πάντως, σε αυτό φταίνε και πολλά από τα μετριοπαθή στελέχη της τα οποία, θέλοντας να εξασφαλίσουν μέσα στην απόγνωσή τους τις ψήφους των ακροδεξιών για να κρατηθούν στην εξουσία, στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά και του επέτρεψαν να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε παράρτημα της Χρυσής Αυγής.

Και τώρα είναι αηδιασμένοι με την επιλογή τους. Και δεν αποκλείεται να ψηφίσουν μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διώξουν τον Σαμαρά και το ακροδεξιό παρεάκι του.

Μια εκτεταμένη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές  είναι βέβαιο ότι θα σημάνει και την πτώση του Αντώνη Σαμαρά. Μόνο που αυτό – αν δεν προσέξουν στη Συγγρού – μπορεί να φέρει κάτι άλλο, χειρότερο.

Μπορεί να φέρει τον Μάκη Βορίδη. Κι αυτός δεν πρόκειται να φύγει τόσο εύκολα. Ήρθε για να μείνει.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Η ανακάλυψη των σκελετών στην Αμφίπολη σε συνδυασμό με την προτροπή του Μάκη Βορίδη για επιστροφή στις πατριωτικές ρίζες, μου έδωσε μια καταπληκτική ιδέα: Να ιδρύσω μαζί με την I Wlli Am και τον One Eyed Bert ένα κόμμα που θα υπόσχεται επιστροφή στην εποχή των δεινοσαύρων. Τότε που τα πράγματα ήταν απλά. Κι αθώα.)

Πάμε για πρωθυπουργοί στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges