Default Category

“Λουκάνικα” Φρανκφούρτης – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

March 18, 2015

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη από ομάδα αντιεξουσιαστών που δε συμμερίζονται το ευρωπαϊκό όραμα του Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να καταλήξουν με τους τραπεζίτες σε μια αμοιβαία επωφελή λύση για την Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν, οι τραπεζίτες δε συμφώνησαν με τις θέσεις των διαδηλωτών, οπότε υλοποιήθηκε μονομερώς η αμέσως επόμενη πρόταση των αντιεξουσιαστών που ήταν να τα κάνουν όλα πουτάνα.

Περίπου 80 αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με σπρέι και 8 τραυματίστηκαν από πέτρες, ενώ δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα της αστυνομίας που τυλίχθηκαν στις φλόγες, γεγονός που ανάγκασε την OPEL να παραδεχτεί ότι τα οχήματά της αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοανάφλεξης, αφού αρπάζουν με το παραμικρό. Τί διάολο; Μόνο τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. είναι πυρέξ;

Μάλιστα, ιπτάμενοι αναρχικοί της Γερμανίας πέταξαν στον 20ο όροφο ενός ουρανοξύστη και σήκωσαν πανό που γράφει “Kapitalismus Totet”, δηλαδή “Ο καπιταλισμός σκοτώνει, Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι”, ενώ στη συνέχεια έψησαν “λουκάνικα” Φρανκφούρτης χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές με ναυλωμένα τρένα από το Βερολίνο κι άλλα 60 λεωφορεία από 39 ευρωπαϊκές πόλεις. Μπράβο οργάνωση! Οι δικοί μας να τα βλέπουν αυτά.

Βέβαια, όλοι αυτοί οι αναρχοάπλυτοι πρέπει πρώτα να περάσουν από τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ στη Φρανκφούρτη έχουν μεταβεί εσπευσμένα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Τζήμερος και ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κτίριο της ΕΚΤ για να το προστατέψουν.

Σε δηλώσεις τους, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπαν ότι οι μπαχαλάκηδες της Φρανκφούρτης πλήττουν τον γερμανικό τουρισμό, αφού χαλάνε την εξαιρετική εικόνα της Γερμανίας στο εξωτερικό, και εμποδίζουν τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της πόλης για να κάνει ανέμελος τα ψώνια του.

Επιπλέον, υποστήριξαν ότι ούτε η Γερμανία, ούτε η Ελλάδα, ούτε καμία άλλη χώρα δεν περνάνε ανθρωπιστική κρίση κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού ανθρωπιστική κρίση είναι το νέο κτίριο της ΕΚΤ που κόστισε 1,2 δις ευρώ, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 24,4 εκατομμύρια άνεργοι.

Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα – κι όχι μόνο – ένα αντιγερμανικό ή έστω πατριωτικό ή πείτε το όπως θέλετε κλίμα, θέλω να πω τα εξής:

Όπως έγραψα και τις προάλλες, με τον γερμανικό λαό δε μας χωρίζει τίποτα. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες και υποφέρουμε το ίδιο κάτω από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητες που επιβάλλονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι ζήτημα προσώπων όπως ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και ο Ραχόι. Είναι το Κεφάλαιο. Είναι ο καπιταλισμός που μας σκοτώνει αργά και βασανιστικά.

Το θέμα δεν είναι εθνικό. Δεν ήταν ποτέ. Ήταν, είναι και θα είναι ταξικό.

Εθνικούς εχθρούς δεν έχουμε και δεν πρέπει να έχουμε. Οι εχθροί είναι πάντα ταξικοί.

Kανένας γερμανικός λαός δε μας χρωστάει τίποτα.

Η γερμανική ελίτ ποτίζει το γερμανικό λαό με έθνος και φυλή, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις νεοφιλελεύθερες οικονομίες. Ο φασισμός είναι απλώς το αδερφάκι του καπιταλισμού.

Τα βλέμματά μας είναι τώρα στραμμένα σε μια γερμανική πόλη. Τί ειρωνεία!

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

Καλή λευτεριά!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Με αφορμή τα παραπάνω θυμήθηκα ένα παλαιότερο κείμενο που είχα γράψει κι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία: “Στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες“. Τα ίδια ισχύουν και για τη Γερμανία και για όλες τις χώρες.)

Λουκάνικα από μπάτσους Φρανκφούρτης στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges