Επικαιρότητα

Κι αν είμαι gay μη με φοβάσαι – by Leia Organa Solo

By Leia Organa Solo

December 02, 2014

Σε μια κυριακάτικη επίσκεψη, ο Πατερούλης με ενημέρωσε ότι ένιωσε μια διαταραχή στη Δύναμη να έρχεται από ένα μικρό μέρος του πλανήτη Γη. Προς στιγμήν χάρηκα γιατί νόμιζα ότι θα βρω έναν ακόμα εν δυνάμει Jedi.

Η Δύναμη με οδήγησε στον Λουκά που δεν είναι Jedi αλλά είναι gay. Και άθεος. Και αριστερός. Όλα τα κακά της μοίρας του δηλαδή.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή που δέχτηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για τις δηλώσεις του, ο Λουκάς συμφώνησε να λύσει κάποιες απορίες του Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Λοιπόν Λουκά, σε κάλεσα σήμερα εδώ για να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θα σε παρακαλέσω πολύ να μην παρεκκλίνεις καθόλου από τη γραμμή του Υπουργού μας που είπε ότι «ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου». Λοιπόν, ξεκινάμε. Πες μας μερικά πράγματα για σένα. Τι σε έκανε να είσαι gay;

Όλα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι στην Ολλανδία που πήγα μαζί  με το φίλο μου τον Αλέξη. Είχα δει πολλούς gay στην τηλεόραση οπότε είχα ήδη μια ιδέα για το τι είναι ο gay. Εκεί λοιπόν που τα πίναμε σε ένα coffee shop με τον Αλέξη, λίγο ο μυρωδάτος ο καπνός, λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο η μουσική που έπαιζε (Lady Gaga), ε τον φίλησα. Αυτή ήταν και η πρώτη επαφή μου με άντρα, αλλά όχι η τελευταία.

Ποιές ήταν οι αγαπημένες σου εκπομπές στην τηλεόραση; Τι σου άρεσε να παρακολουθείς;

Τα κλασικά. Κάποια μεσημεριανάδικα, κάτι πρωινάδικα, τον Πρετεντέρη έβλεπα και βλέπω πολύ συχνά, πράγμα θετικό γιατί μου βγάζει μια αντρίλα όμορφη.

Έβλεπα επίσης STAR εκπομπές κυρίως για τη μόδα. Αλλά αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου ήταν όταν έβλεπα Μπομπ Σφουγγάρακη. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Ένας σπόγγος μαζί με έναν ροζ αστερία παρέα κάτω από τη θάλασσα; Τι πιο όμορφο;

Όντως. Μπομπ Σφουγγαράκη παρακολουθούν και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ευτυχώς που ο Χαράλαμπος Αθανασίου είναι πολύ straight και δεν κινδυνεύει να γίνει gay.

Θα ήθελα ακόμα να σε ρωτήσω αν το ήξερες ανέκαθεν ότι ήθελες να γίνεις gay ή το αποφάσισες αργότερα. Υπήρξε κάποια στιγμή συνειδητοποίησης;

Το αποφάσισα αργότερα φυσικά. Ήταν σκέψη ζωής, το είχα ανακοινώσει και στην κοπέλα μου. Έβλεπα όλα τα gay είδωλα στην TV αλλά και στη μουσική σκηνή και ζήλευα γιατί είχαν όλη την προσοχή του κόσμου, ήταν αγαπητοί και στυλάτοι. Το ήθελα κι  εγώ. Και ζήλευα πάρα πολύ. Πέρα από την τηλεόραση όμως, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μουσική. Άκουγα Κοκκίνου, Βανδή, Madonna, Aziz και Sakis φυσικά.

Θεωρείς ότι το να είσαι άθεος συνέβαλε σε αυτή σου την απόφαση;

Σαφέστατα. Γιατί η αθεΐα μού άνοιξε τα μάτια και κατάλαβα ότι δεν έχω πλέον όρια και ενδοιασμούς. Είμαι ένας κίναιδος, μια κοινή αδερφή, μια πουστάρα αν θέλεις, και μπορώ να κάνω τα πάντα που δε μπορούσα πριν λόγω της θρησκείας που μου έβαζε όρια. Πλέον δεν έχω ηθικούς κανόνες και ζω με ένα μότο: Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις κούκλα μου. Κάνε ό,τι νομίζεις.

Όταν σε κάλεσα για να κανονίσουμε την συνάντηση μού τόνισες ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάποια ώρα που δεν κυκλοφορούν παιδιά. Γιατί αυτό;

Δεν τα συμπαθώ. Και να σου πω την αλήθεια ως άθεη οντότητα πλέον, αποτελούν τη βασική μου διατροφή. Ήθελα να μπορέσουμε να μιλήσουμε ελεύθερα χωρίς να μου τρέχουν τα σάλια και οι διάφορες σκέψεις. Επίσης, σκέψου ότι με το που με δουν τα παιδιά θα καταλάβουν αμέσως ότι είμαι gay και θα αρχίσουν τις απαιτήσεις τύπου “κάνε μας κι εμάς gay, δείξε μας πώς να ντυνόμαστε”.

Ναι βέβαια καταλαβαίνω. Θα ήταν ενοχλητικό. Πιστεύεις ότι κρύβεται κάποιο συμφέρον πίσω από την υπέρμετρη προβολή των gay παγκοσμίως;

Κανονικά δεν θα έπρεπε να το απαντώ αυτό αλλά ναι. Προσπαθούμε σιγά σιγά να εξαφανίσουμε τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα του κλασικού πατριαρχικού straight άντρα και να φτιάξουμε ένα νέο εξελιγμένο, με καλύτερο γούστο gay είδωλο που θα παίρνει μέρος σε πάρτιζ, θα βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, θα μπορεί να σου πει επιτέλους αν είσαι χοντρή με αυτό το φόρεμα και θα ξέρεις ότι η άποψή του μετράει. Γιατί, στ’ αλήθεια, ποιος θέλει έναν άντρα με χάλια ντύσιμο να βλέπει ποδόσφαιρο και να πίνει μπύρα ενώ μπορεί να έχει έναν στυλάτο και φουλ glamorous φίλο που ακούει και καταλαβαίνει; Μμ;

Σκέφτεσαι ποτέ ότι θα ήθελες να ξαναγίνεις straight; Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ξεφύγεις από όλα αυτά και να γυρίσεις πίσω στη φυσιολογική ζωή;

Δύσκολα να ξαναγίνει της μόδας το να είσαι straight. Αλλά ακόμα κι έτσι να γίνει κάποτε στο μέλλον, ναι. Θα το έκανα. Καταρχήν ως γνωστόν, όλοι οι gay είναι παθητικοί. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το σεξ είναι κάπως δύσκολο στις μέρες μας. Το βλέπεις άλλωστε στην TV αυτό, σωστά;

Σωστά. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και να σου ευχηθώ καλή τύχη και γρήγορη ανάρρωση. Σε αφήνω ελεύθερο να κάνεις ό,τι εσύ επιθυμείς αλλά μόνο μέσα στο σπίτι σου. May the gay f orce of greek justice be with you.

Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένη Leia και θα ήθελα να πω πως it’s ok to be gay και να μην ξεχνάτε: Be fabulous και να είστε πάντα ο εαυτός σας, μέσα στη μόδα.

Ευχαριστώ πολύ και τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Ελπίζω οι απαντήσεις μου να ήταν αρκετά ομοφοβικές για τα γούστα του και τα γούστα της ελληνικής κυβέρνησης. Όλη η gay κοινότητα της είμαστε ευγνώμονες που μας απαγορεύει να παντρευτούμε και να εγκλωβιστούμε στην πλήξη ενός γάμου. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε και τα διαζύγια. Ευχαριστούμε, Μπάμπη! Ευχαριστούμε, Αντώνη!

by Leia Organa Solo

(Θέλω να ευχαριστήσω τον  αγαπημένο  Edward McAleister που έπαιξε το ρόλο του Λουκά. The Force is strong with this one.)

Η ομοφυλοφιλική σελίδα του μπλογκ είναι facebook.com/TheThreeMooges