Επικαιρότητα

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»

By N.

May 24, 2015

Σύμμαχος στην προσπάθεια για νίκη της ελπίδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο ίδιος ο λαός, αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία», αναφέρεται στο κείμενο του σχεδίου της απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ   η οποία, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τα βασικά σημεία για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο- σχέδιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει ο ίδιος ο λαός στις 25 Ιανουαρίου. Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αποδεκτού συμβιβασμού, τα οποία είναι: – Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα – Καμμία περιοκοπή σε μισθούς – συντάξεις – Αναδιάρθρωση του χρέους – Ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις ιδίως σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.

Στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης,  αναφέρεται στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμμαχος εκτός από το κόμμα είναι και ο ίδιος ο λαός που βρίσκεται απέναντι «στα οργανωμένα συμφέροντα, τη Ιερή Συμμαχία της λιτότητας, τη διαπλοκή και τους ολιγάρχες».

tovima.gr