Default Category

Καλή μας αρχή!

By N.

December 30, 2014

 

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε με class, λόγια μετρημένα, καλή καρδιά, καλοχτενισμένες φράντζες, παντελόνια ατσαλάκωτα και  γραβάτες μπλε. Φήμες λένε ότι η νέα μόδα θα κάνει την εμφάνιση της σε κάθε εκλογικό κύτταρο του  Έλληνα ψηφοφόρου.

Ένα ορεκτικό:

Π. Τσπανίδου:   «Πώς φτάσαμε στην έρημο;»

Μ. Βορίδης:    «Φτάσαμε στην έρημο γιατί ακούγαμε την Αριστερά. Γι’ αυτό φτάσαμε στην έρημο. Τις ανοησίες που έλεγαν όλον αυτόν τον καιρό. Γι’ αυτό φτάσαμε στην έρημο» (η επανάληψη εξυπηρετεί ρητορικούς σκοπούς).

Π. Τσαπανίδου:   «Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι τις τελευταίες δεκαετίες κυβερνούσε η Αριστερά τη χώρα;»

Μ. Βορίδης:    «Ιδεολογικά; Πολύ σκληρά. Απόλυτα. Και το πρόβλημα  εάν πρέπει να κάνει αυτοκριτική η παράταξη μου – ΜΙΑ αυτοκριτική πρέπει να κάνει- ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕ»  (οι συντάκτες του άρθρου καμιά ευθύνη δε φέρουν για την ασυνταξία. Ευχαριστούμε για την κατανόηση).  « Ότι άκουγε τι λέγαν αντί να τα πετάει στα σκουπίδια,  αντί να κάνει την ιδεολογική αντιπαράθεση που έπρεπε να κάνει. Και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε τώρα . Την αντιπαράθεση με τη Αριστερά».

Και για το τέλος, ένας πολιτικός άνδρας που καταφέρνει να παντρέψει εύστοχο σχολιασμό, με χιούμορ και ολίγη προεκλογική εκστρατεία. Θάνο, συνέχισε έτσι.  Είσαι σχολείο για τους νεώτερους. Ποιους νεώτερους; Για όλους. Τους Έλληνες, Άγγλους, Πορτογάλους, Αυστραλούς, γήινους και εξωγήινους, γαλαξιακούς και εξω-γαλαξιακούς.