Default Category

Ιερώνυμου παρόντος πάσα Αριστερά παυσάτω – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

September 30, 2015

Ο κακός χαμός γίνεται από προχθές με τη δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου ότι πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από την Εκκλησία και να έχουμε αύριο-μεθαύριο τίποτα σταυροφόρους έξω από τα τείχη της Αθήνας που θα απειλούν να την κάψουν συθέμελα.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είπε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι εντελώς για τον πούτσο, αφού είναι τίγκα στα παραμύθια με Εβραίους τσοπάνηδες που τους είχε βαρέσει η αγαμία στο κεφάλι και νόμιζαν ότι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού, με αποτέλεσμα σήμερα όλοι εμείς να τρώμε στη μάπα τις παλαβομάρες των ρασοφόρων χριστιανοταλιμπάν.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις της κας Αναγνωστοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι το Σύνταγμα λέει πως η παιδεία των Ελλήνων πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού παραδοσιακά στην Ελλάδα μόνο όσοι είχαν την ιδιότητα του εθνικόφρονα χριστιανού μπορούσαν να καταληστεύουν ανενόχλητοι τον εθνικό πλούτο, δηλαδή τα δανεικά των Άγγλων, των Αμερικανών και εσχάτως των Γερμανών. Όλοι οι υπόλοιποι ονομάζονταν εχθροί του κράτους και εκτελούνταν ή στέλνονταν στις φυλακές και τα ξερονήσια.

Βέβαια, το Σύνταγμα δε λέει τίποτα τέτοιο για την παιδεία των Ελλήνων – σάμπως το ‘χει διαβάσει και κανένας; – αλλά δεν παύει να ξεκινάει με τη φράση “εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”, ώστε να μην ξεχνάμε ποτέ ότι κουμάντο σε αυτόν τον τόπο κάνει η μαφία του παπαδαριού που είναι υπεράνω και του λαού και των νόμων.

Το ρόλο του πυροσβέστη στο θέμα που δημιουργήθηκε ανέλαβε ο πάντα πρόθυμος Νίκος Φίλης που έτρεξε να φιλήσει τα χρυσοποίκιλτα παπάρια του Ιερώνυμου και να τον διαβεβαιώσει ότι η Σία είναι μια τρελή άθεη που δρα αυτόνομα, αφού δεν είναι ώρα τώρα να τα βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη μεγαλύτερη κτηματομεσιτική εταιρεία της χώρας – μετά την Εθνική Τράπεζα. Αυτά τα κάνουν οι αριστεροί.

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι τα Θρησκευτικά θα ήταν χρήσιμα μόνο αν δίδασκαν στα παιδιά όλες τις θρησκείες του κόσμου, ώστε να διαλέξουν αν το αποφασίσουν αυτήν που θέλουν, αντί να είναι καθαρός προσηλυτισμός στο ελληνορθόδοξο χριστιανικό δόγμα. Μαλακίες.

Ζμπούτσα τους οι τραγόπαπες για τον προσηλυτισμό. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν τα Θρησκευτικά στα σχολεία είναι για να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά να κάθονται σούζα μπροστά σε αυτά που προστάζει η Παναγία η Βρεφοκρατούσα και να μη στέκονται εμπόδιο στα σχέδια του Θεού – δηλαδή των παρεκλλησιαστικών οργανώσεων.

Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας μπορεί κάποτε να γίνει πραγματικότητα αλλά το παρακράτος και η παρεκκλησία δεν πρόκειται να διαχωριστούν ποτέ, όσες αριστερές κυβερνήσεις κι αν περάσουν από τη χώρα.

Τέλος, με το φλέγον ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών ασχολήθηκε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, με τον οποίο μέσα σε 2 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα κατάφεραν να αναλύσουν σε βάθος την κρίση στην Ελλάδα, το προσφυγικό, το διπλό του Ολυμπιακού στην Αγγλία και τα επόμενα βήματα του διαστημικού προγράμματος της NASA στον πλανήτη Άρη.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Σε μια εποχή που μοναδική θρησκεία είναι ο καπιταλισμός και μόνος θεός είναι το χρήμα, η συζήτηση για τα Θρησκευτικά μοιάζει κάπως παρωχημένη. Αν ήμουν υπουργός Παιδείας θα καταργούσα όλα τα μαθήματα – εκτός από τα Θρησκευτικά – και θα επέβαλλα να διδάσκονται μαζί με τα βιβλία του Φρίντμαν και του Χάγιεκ. Η Εκκλησία και οι τράπεζες να κερδάνε και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούν.)

Η παρεκκλησιαστική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges