Default Category

Θρησκευτική παράνοια – by Leia Organa Solo

By Leia Organa Solo

December 24, 2014

Πριν από λίγες μέρες και όσο οι Σύριοι πρόσφυγες ήταν ακόμα στην πλατεία Συντάγματος, η Εκκλησία, κατακλυσμένη από το πνεύμα των Χριστουγέννων και μετά από παρέμβαση του αγαπημένου Θάνου Πλεύρη, απέσυρε την προσφορά φιλοξενίας που είχε κάνει  για να στεγαστούν κάποιοι από τους ταλαιπωρημένους ανθρώ πους που πάγωναν.

Long story short, με αφορμή το σχολιασμό επί του γεγονότος ξεκίνησε μια απείρου κάλλους και καμίας λογικής «συζήτηση» με κάποιες χριστιανόπληκτες, για το πόσο η Εκκλησία και οι πράξεις της έχουν σχέση με αυτή καθ’ αυτή τη θρησκεία του χριστιανισμού.  Το σύνηθες επιχείρημα αυτών των διαταραγμένων όντων είναι ότι η Εκκλησία και οι διδαχές του χριστιανισμού δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ότι δηλαδή η Εκκλησία είναι ένας οργανισμός διεφθαρμένος που δεν ακολουθεί ούτε κατά διάνοια τα διδάγματα του καλού Χριστούλη.

Ας θέσουμε κάποιες βάσεις:

Βάση Νο 1: Να, η Εκκλησία είναι ένας βαθιά διεφθαρμένος οργανισμός.

Βάση Νο 2: Αρέσει δεν αρέσει στους απανταχού χριστιανοταλιμπάνους, η Εκκλησία είναι το μέσον και ο αντιπρόσωπος του χριστιανισμού σε αυτή τη χώρα.

Βάση Νο 3: Όσα γραπτά αναφέρονται στη θρησκεία καταλήγουν να την διαχωρίζουν από την Εκκλησία και τελικά να καταφέρονται κατά της δεύτερης. Αυτό δεν είναι ένα τέτοιο γραπτό.

Βάση Νο 4: Το μέγεθος της παράνοιας του πιστού χριστιανού αυξομειώνεται ανάλογα με το φύλο του. Για παράδειγμα, οι γυναίκες πιστές είναι πιο παρανοϊκές από ό,τι οι άντρες πιστοί. Το παρόν κείμενο θα ασχοληθεί κυρίως με αυτές.

Βάση Νο 5: Οι περισσότερες χριστιανές δεν έχουν ανοίξει ποτέ τη Βίβλο.

Τούτα λεχθέντα ας εμβαθύνουμε στον άπλετο μισογυνισμό που διδάσκει η θρησκεία και που η Εκκλησία αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο.

Σύμφωνα με την ιστορία,  τα αρχαιότερα χριστιανικά κείμενα γράφτηκαν από τον Απόστολο Παύλο γύρω στο 50 μ.Χ. Φήμες αναφέρουν πως ο Παυλίτο είχε κάποιο πρόβλημα με τις γυναίκες λόγω των πολλών απορρίψεων που είχε φάει στη μάπα όντας νεαρός ακόμα. Γι’ αυτό άρχισε να στέλνει γράμματα σε διάφορους όπου ανέδιδε αυτό του το μίσος. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι  από την απαρχή του θεϊκού κόσμου, η γυναίκα, κατείχε μια κατώτερη θέση. Η γυναίκα έφταιξε που οι άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο, άλλωστε.

Στους Εφέσιους έγραψε ότι οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται στον άντρα «γιατί ο άνδρας είναι κεφαλή της γυναίκας όπως και ο Χριστός είναι Κεφαλή της εκκλησίας και αυτός είναι σωτήρας του σώματος. Αλλά όπως η Εκκλησία υποτάσσεται στον Χριστό έτσι πρέπει να υποτάσσονται και οι γυναίκες στους άνδρες τους στο κάθε τι.»

Στον κολλητούλη του Τιμόθεο είπε ότι «Η γυναίκα πρέπει να διδάσκεται με ησυχία και πλήρη υποταγή. Στη γυναίκα δεν επιτρέπω να διδάσκει ή να εξουσιάζει τον άνδρα αλλά να μένει ήσυχη, διότι ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα, και δεν απατήθηκε ο Αδάμ αλλά απατήθηκε η γυναίκα και έγινε παραβάτης.»

Και στους Κορίνθιους, ο Παύλος, έκανε μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μέσω αλληλογραφίας. «Καλό είναι στον άνθρωπο να μην αγγίζει γυναίκα. Αλλά προς αποφυγή της πορνείας, ο καθένας ας έχει την γυναίκα του και κάθε μία ας έχει τον δικό της άνδρα.»

Εντάξει, δεν έφταιγε ο Παύλος. Και ο Χριστός ο ίδιος είχε δηλώσει ξεδιάντροπα το μίσος του για το γυναικείο φύλο (όπως αναγράφεται στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο) «Εγώ όμως σας λέω, ότι κάθε άνθρωπος που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη διέπραξε με αυτή μοιχεία μέσα στην καρδιά του.»

Παρεμπιπτόντως, ο Απόστολος Παύλος δεν ήταν κανένας τυχαίος. Ο μύθος λέει, ότι του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Θεός και τον έστειλε να διδάξει το χριστιανισμό σε ολόκληρη την οικουμένη. Και αυτό έκανε. Δίδαξε ατόφιο μίσος για οτιδήποτε «διαφορετικό» και «ανίερο».

Μετά από όλα αυτά, τα οποία είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι από τις διδαχές του καλού Χριστούλη, είναι να απορεί κανείς πως γίνεται οποιαδήποτε φέρουσα αιδοίο να έχει σώας τας φρένας και να ακολουθεί τη συγκεκριμένη θρησκεία ή ακόμα απλά να πιστεύει σε αυτή. Κάθε φορά που μια γυναίκα δηλώνει χριστιανή μια σουφραζέτα αυτοκτονεί καρφώνοντας έναν σταυρό στο κρανίο της.

Καλά μου κορίτσια, κάτι κάνετε λάθος. Αν γουστάρετε μαζοχισμό και υποταγή, αφήστε τις προσευχές και δοκιμάστε να επιδοθείτε σε έναν μαραθώνιο spanking με humiliation role play.  Τουλάχιστον έτσι θα νιώσετε τη χαρά ενός οργασμού. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Θεός, σας πρόσφερε κάτι τόσο όμορφο;

by Leia Organa Solo