Επικαιρότητα

Θα χρεωθεί αυτό το Κράτος άλλον έναν νεκρό;

By N.

November 29, 2014

Κώστας Σακκάς και τώρα Νίκος Ρωμανός. Και οι 2 κινδύνευσαν και κινδυνεύουν με ευθύνη του Κράτους. Του ανάλγητου, στυγνού Κράτους, που ευθύνεται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την δυστυχία, και την απόγνωση του κόσμου.

Το ίδιο αυτό μόρφωμα, μέσω των δικαστικών μηχανισμών του, διέταξε την υποχρεωτική σίτιση του  Νίκου Ρωμανού. Η συγκεκριμένη μέθοδος (compulsory feeding) ορίζεται ξεκάθαρα από τους Διεθνείς Οργανισμούς ως βασανισμός.  Μαζί με τον εικονικό πνιγμό, αποτελούν τα πιο τυπικά παραδείγματα βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνται στην φυλακή-κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Οργανώσεις, όπως το Human Rights Watch, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακηρύξει την υποχρεωτική σίτιση ως κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταδίκασαν πολλάκις την στάση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τους εγκληματίες που κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Ο Ρωμανός το γνωρίζει καλά. Γνωρίζει, ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα απ’ αυτούς. Είναι βέβαιος, ότι οι μόνοι στους οποίους μπορεί να στηριχτεί είναι οι σύντροφοί του, που ήταν χτες το βράδυ έξω από το Νοσοκομείο Γεννηματάς.