Default Category

«Θα σας σκοτώσουμε, φύγετε από την Ελλάδα»

By N.

May 13, 2015

Από αριστερά: Ραούφ Ταλάτ και Μεχμούντ Σαχ | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Του Γιάννη Μπασκάκη

Hταν ενέδρα. Το ρατσιστικό τάγμα εφόδου είχε στήσει καρτέρι σε δύο μετανάστες από το Πακιστάν στη Μάνδρα Αττικής. Ηταν 5 Μαΐου, γύρω στις 11.30 το βράδυ. Ο Μεχμούντ Σαχ και ο Ραούφ Ταλάτ βρίσκονταν σε μια ταβέρνα όπου πουλούσαν λαχεία, όπως κάνουν καθημερινά προκειμένου να βιοποριστούν.

«Καθώς βγαίναμε από την ταβέρνα είδαμε έναν άνδρα πάνω σε ποδήλατο να λέει σε άλλους να είναι έτοιμοι. Εκεί πέρασε από το μυαλό μας ότι θα μας χτυπήσουν και αρχίσαμε να φοβόμαστε», αφηγείται στην «Εφ.Συν.» ο Μεχμούντ.

Οι φόβοι των δύο μεταναστών επιβεβαιώθηκαν όταν απομακρύνθηκαν από την ταβέρνα. Στην κοντινή διασταύρωση ήταν κρυμμένοι 7 άνδρες οι οποίοι όταν είδαν τα υποψήφια θύματά τους να πλησιάζουν τους επιτέθηκαν.

Οπως καταγγέλλουν οι δύο μετανάστες, οι δράστες ήταν νεαροί σε ηλικία και φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα καπέλα. Με ρόπαλα και μαχαίρια άρχισαν να τους χτυπούν στο κεφάλι, στην πλάτη και στα χέρια.

«Μας φώναζαν “θα σας σκοτώσουμε σήμερα!”, “φύγετε από την Ελλάδα” και μας έβριζαν “γαμώ το Πακιστάν”», λένε οι μετανάστες και εξηγούν ότι το περιστατικό έκανε τον κόσμο της γειτονιάς να βγει έξω για να δει τι γίνεται και έληξε όταν ο Μεχμούντ κατάφερε να ξεφύγει, να απομακρυνθεί και να χρησιμοποιήσει το κινητό του, με αποτέλεσμα οι επιτιθέμενοι να φύγουν φοβούμενοι τη σύλληψη.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με τραύματα. Το χτύπημα στο κεφάλι του Ραούφ παραμένει ορατό μέχρι σήμερα.

Ο Μεχμούντ Σαχ είναι 33 χρόνων και ζει στην Ελλάδα εδώ και 17 χρόνια. Ο Ραούφ Ταλάτ είναι 27 ετών και βρίσκεται στη χώρα μας τα τελευταία 7 χρόνια. Και οι δύο έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.», η συγκεκριμένη επίθεση είναι απλώς η πιο πρόσφατη που δέχτηκαν. Η ίδια φασιστική ομάδα τούς επιτέθηκε και την Πρωτομαγιά, ενώ τους έχει επιτεθεί συνολικά 5 φορές.

Μάλιστα, όπως λένε, πρόκειται για ομάδα που είναι γνωστή στην περιοχή και η οποία έχει επιδοθεί και σε άλλες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

«Είναι ώρα να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και στη συγκάλυψή τους από την αστυνομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, στην οποία και απευθύνθηκαν τα θύματα μετά την επίθεση που δέχτηκαν.

efsyn.gr