Default Category

Η ντροπή της ανθρωπότητας – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

September 03, 2015

Το γύρο του γαλαξία κάνει η φωτογραφία με το νεκρό προσφυγόπουλο που ξεβράστηκε σε παραλία κοντά στο Μποντρούμ, αφού το πλοιάριο με προορισμό την Κω στο οποίο επέβαινε βυθίστηκε, με αποτέλεσμα το 3χρονο αγοράκι να πνιγεί.

Έτσι απλά. Πτώματα ανηλίκων ξεβράζονται στις ακτές της Ευρώπης εν έτει 2015 και δεν τρέχει κάστανο.

Η – ομολογουμένως σοκαριστική – φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει μέσα σε λίγες ώρες σε 352 παραλλαγές, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να τη δούμε τυπωμένη σε μπλουζάκια και πετσέτες θαλάσσης.

Το πρωί αναρτήσαμε κι εμείς μία από αυτές τις – λίγο γραφικές η αλήθεια είναι – παραλλαγές στη σελίδα μας αλλά δε θα το είχαμε κάνει, αν ξέραμε ότι μέχρι το μεσημέρι το θέμα θα είχε καταντήσει μια αηδία. Βέβαια, θα έπρεπε να το ξέρουμε, αφού ακόμα και τα πιο σοβαρά θέματα καταντούν μια αηδία στην Ελλάδα, οπότε καλά να πάθουμε.

Στα social media τα σχόλια αναλώθηκαν σε δακρύβρεχτες δηλώσεις του στυλ «ανατριχίλα», «φρίκη», «πουλάκι μου», «ψυχή μου», «στη γειτονιά των αγγέλων» – που καμιά χρησιμότητα δεν έχουν για το θύμα, τα θύματα που προηγήθηκαν και τα θύματα που θα ακολουθήσουν -, ενώ ξέσπασε και η κλασική διαμάχη για το κατά πόσον η ανάρτηση της ορίτζιναλ φωτογραφίας χωρίς μωσαϊκό αποτελεί κανιβαλισμό και προσβολή νεκρού.

Δε θέλω ούτε να σκεφτώ τί γίνεται στις τηλεοράσεις.

Γενικά οι αντιδράσεις των περισσοτέρων είναι copy paste σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όπως συνέβη με τον Γιακουμάκη και το κοριτσάκι που μαγειρεύτηκε από τον πατέρα του νωρίτερα φέτος: Καμία σκέψη και ανάλυση των γεγονότων, μόνο συναίσθημα και μαζική ψυχοθεραπεία. Η πλήρης παράλυση για ένα γεγονός που είναι πάνω από όλα πολιτικό.

Κι είναι πολιτικό γιατί υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι θύτες που ευθύνονται για τους χιλιάδες θανάτους προσφύγων στα νότια σύνορα της Ευρώπης.

Κι αυτοί δεν είναι, καταρχάς, οι διακινητές, ο Άσαντ και οι τζιχαντιστές.

Είναι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πολιτική που ακολουθούν.

Η πολιτική που ακολουθούν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες τους.

Αυτές δημιούργησαν τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή, αυτές εξόπλισαν τους τζιχαντιστές παρέα με τους κολλητούς τους εναντίον του δικτάτορα Άσαντ, αυτές παίζουν εγκληματικά παιχνίδια στις πλάτες ανθρώπων που στερούνται το δικαίωμα να ζήσουν εκεί που γεννήθηκαν.

Οποιαδήποτε άλλη ρητορική αποτελεί σαφή παραπληροφόρηση και απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

«Ναι μεν αλλά» δεν υπάρχουν. Μόνο «ναι μεν αλλά είμαι φασισταριό του κερατά και δεν τους θέλω δίπλα μου» υπάρχει.

Οι σκατόψυχοι που αναρωτιούνται γιατί οι Σύροι δεν κάθονται στην πατρίδα τους να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές μπορούν να πάνε να γαμηθούν.

Τους πολεμάνε ρε ζώα! Οι στρατιώτες του Άσαντ που τους πολεμάνε τί είναι; Νεοζηλανδοί;

Έχετε διαβάσει έστω και μισή γραμμή για την περιπλοκότητα της κατάστασης στη Συρία ή τα βλέπετε όλα σαν ματσάκι του Θρυλολέ;

Έχετε καθόλου γνώση του τί συμβαίνει σε δεκάδες χώρες ανά τον πλανήτη;

Ή μήπως η εκτυφλωτικά μίζερη επιθυμία σας για πλασματική ασφάλεια δεν σας επιτρέπει να δείτε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων, παγκοσμίως, γεννιούνται για να βασανιστούν περνώντας από τη μία κόλαση στην άλλη μέχρι να πεθάνουν, εξαιτίας της δικής σας μειοψηφικής αδιαφορίας;

Δεν είστε τίποτα άλλο παρά η ατράνταχτη απόδειξη ότι το ανθρώπινο είδος έχει αποτύχει.

Είστε η ντροπή της ανθρωπότητας.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω ότι στην Τσεχία οι αστυνομικές αρχές μαρκάρουν τους πρόσφυγες με νούμερα “για να μη χαθούν τα παιδιά”. Ο συνειρμός με το μαρκάρισμα των θυμάτων του Ναζισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αναπόφευκτος. Κι έχει όνομα: Ευρωναζισμός.)

Η προσφυγική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges