Default Category

Η Μαφία καλά κρατεί – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

November 25, 2014

Συγκλονισμένη είναι η αποχαυνωμένη κοινωνία μας, αφού διαπιστώνει με έκπληξη ότι, εκτός από τις συμμορίες των μοχθηρών αναρχικών που δρουν στα Εξάρχεια, υπάρχουν συμμορίες της Μαφίας οι οποίες δρουν σε ολόκληρη τη χώρα αφήνοντας πίσω τους θύματα.

Αφορμή για αυτό, στάθηκε η επίθεση που έγινε σε καφέ-μπαρ στο Μικρολίμανο από έναν μανιακό, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου γάζωσε το μαγαζί με ένα καλάσνικοφ τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνος, κάνει χρήση κοκαΐνης και δε διστάζει να σκοτώσει όποιον βρεθεί στο δρόμο του αλλά για χάριν συντομίας τα ΜΜΕ τον αποκαλούν “Ο Αλβανός πιστολέρο”, αφού για τα ΜΜΕ η καταγωγή του από μόνη της είναι αρκετή. Θα μπορούσαν να τον αποκαλούν απλά “Ο Αλβανός”.

Ξέρετε εσείς κανέναν Έλληνα επιχειρηματία που έχει βρεθεί μπλεγμένος σε παράνομο κύκλωμα να αποκαλείται από τα ΜΜΕ “Ο Έλληνας επικεφαλής παράνομου κυκλώματος”; Όλους “κυρίους” τους αποκαλούν.

Βέβαια, δε χρειαζόταν να μάθουμε από τα ΜΜΕ ότι ο δράστης είναι αλλοδαπός, αφού και μόνο το γεγονός ότι κάνει χρήση κοκαΐνης αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι Έλληνας. Οι Έλληνες που έχουν λεφτά για κοκαΐνη είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Εν τω μεταξύ, η φωτογραφία του δράστη δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα, αφού, όπως διαπιστώθηκε δεν είναι οροθετικός ή αναρχικός “τρομοκράτης”, οπότε η ελληνική κοινωνία δε διέτρεχε κανέναν άμεσο κίνδυνο.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο δράστης είναι γνωστός, αφού συμμετείχε πρόσφατα σε άλλες 3 παρόμοιες επιθέσεις στο Μεταξουργείο, τη Μιχαλακοπούλου και τον Αγ. Παντελεήμονα, αλλά η Αστυνομία δεν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τη σύλληψή του, γιατί ήταν πολύ απασχολημένη με το να κυνηγάει πιτσιρικάδες στα Εξάρχεια, να κλέβει μπουκαλάκια νερό από τα περίπτερα και να προστατεύει τις εγκαταστάσεις του Μπόμπολα στις Σκουριές.

Πάντως, κι εγώ αν ήμουν μπάτσος κι έπαιρνα 800 ευρώ το μήνα, σιγά μη διακινδύνευα τη ζωή μου για να κυνηγάω τον κάθε ψυχάκια που κουβαλάει ένα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το νυχτερινό κατάστημα όπου έγινε η επίθεση φαίνεται να ανήκει σε δύο απότακτους αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας.

Αυτό φυσικά δε μας προκαλεί καμιά εντύπωση, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μαθαίνουμε πως αστυνομικοί συμμετέχουν σε παράνομα κυκλώματα ή κάνουν τα στραβά μάτια έναντι ανταλλάγματος. Κάτι σαν δεύτερη δουλειά ας πούμε. Αντί στα ρεπό τους να δουλεύουν ως σερβιτόροι – που είναι παράνομο -, νταραβερίζονται με τη Μαφία, οπότε και νόμιμοι είναι – αφού το κάνουν στα κρυφά – και περισσότερο χρήμα βγάζουν. Με 800 ευρώ πάντως δε ζουν.

Μιλώντας όλη μέρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις δηλώσεις Σταθάκη, τον τάφο της Αμφίπολης, τις αναρτήσεις της Παπαγγελή και τις μίζες του Καρατζαφέρη, ξεχάσαμε ότι εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος που δε λειτουργεί στο πλαίσιο της δημόσιας κουβέντας. Ο κόσμος της Μαφίας. Ο υπόκοσμος.

Το κακό με τον υπόκοσμο είναι ότι πολλές φορές συνδέεται στενά με την άρχουσα τάξη, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Μαφία της Ελλάδας, και δρα για λογαριασμό της με την ανοχή της Δικαιοσύνης.

Καθόλου περίεργο δεν είναι λοιπόν που περιστατικά, όπως αυτό στο Μικρολίμανο, τα οποία παραπέμπουν σε Μαφία, συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Σε οποιαδήποτε χώρα με πλήρη απουσία Δικαιοσύνης, κοινωνική ισοπέδωση, ξεχαρβαλωμένο Σύνταγμα κι εφαρμογή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών κι αν πας, θα συναντήσεις το ίδιο ακριβώς φαινόμενο. Γιατί όχι και στην Ελλάδα;

Εμείς φυσικά μπορούμε να συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Εκτός κι αν προέρχεται από τη Μαφία. Τη Μαφία δεν την ακουμπάει κανείς. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν γύρω μας, εκτός από τη Μαφία. Ό,τι κι αν γίνει, η Μαφία καλά κρατεί.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζοντας για την ένοπλη επίθεση στο Μικρολίμανο, θυμήθηκα τη δολοφονική επίθεση εναντίον των χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο πέρσυ το Νοέμβρη. Κι αυτό έργο της Μαφίας ήταν. Έργο της Μαφίας ήταν και η δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια. Η Μαφία είναι πολύ ευγενική. Μετά τα χτυπήματα στέλνει και κείμενα ανάληψης ευθύνης από οργανώσεις που δεν υπάρχουν. Και κάτι χάπατα τα πιστεύουν.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: H φωτογραφία είναι από όνομα δρόμου στη Ρώμη και σημαίνει “οδός Μαφίας”. Οι Ρωμαίοι ξέρουν να τιμούν τους ευεργέτες τους. Στην Αθήνα ακόμα τίποτα. Tόσο κοινωνικό έργο έχει προσφέρει η Μαφία στην Ελλάδα κι ένα δρόμο δεν της έχουμε αφιερώσει. Εγώ προτείνω αφού τελικά δε θα πεζοδρομήσουμε την Πανεπιστημίου τουλάχιστον να τη μετονομάσουμε σε οδό Μαφίας.)

Η μαφιόζικη σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges