Default Category

Η Μαρία Σπυράκη βάζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

January 05, 2015

Ως “ντροπή και κατάντια” χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη την προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία.

Αφορμή για αυτό στάθηκε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι ο μόνος πιθανός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

H Mαρία Σπυράκη τόνισε ότι είναι πολύ απογοητευμένη με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού περίμενε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικούς εταίρους, ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να γλιτώσει το ελικόπτερο κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη φυλακή.

Η Μαρία Σπυράκη υποστήριξε ότι με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξευτελίζει με χυδαίο τρόπο την φιλοευρωπαϊκή Αριστερά της ΔΗΜΑΡ αλλά αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού πρώτον η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και δεύτερον φροντίζει να εξευτελίζεται μια χαρά κι από μόνη της.

Βέβαια, μεγαλύτερη ξεφτίλα από το να σε υπερασπίζεται η Μαρία Σπυράκη δεν υπάρχει αλλά μην ξεχνάμε ότι κάποτε ήταν το ίδιο μαγαζί.

Σύμφωνα με τη Μαρία Σπυράκη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει λυσσαλέα να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού κατά γενική ομολογία το σελίνι Ουγκάντας και η Αφρική ταιριάζουν πολύ περισσότερο στην Ελλάδα.

Με τη δήλωσή της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. – που είχε εντοπίσει τον Ξηρό από πέρσι αλλά τον κρατούσε για πρωτοχρονιάτικο δώρο -, δε θα ασχοληθώ καν. Η απύθμενη βλακείας της με ξεπερνάει.

Με λίγα λόγια, η “ντροπή και κατάντια” της δημοσιογραφίας Μαρία Σπυράκη – που επί χρόνια έγλειφε τη Νέα Δημοκρατία από τα παράθυρα του Mega κι είχε πει ότι ήξερε για τα αεροπλάνα που το 2012 παραμονές των εκλογών έφερναν λεφτά από την Ιταλία για να μην καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες αλλά κράτησε στο “μαξιλάρι” της το ρεπορτάζ -, χαρακτήρισε ως “ντροπή και κατάντια” την προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα από τα λίγα αξιοπρεπή κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Κι επειδή έχω την τύχη να γνωρίζω τη Δέσποινα Κουτσούμπα από το γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσωπικά, με διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πλήρωσε τη Μαρία Σπυράκη για να κάνει την παραπάνω δήλωση-διαφήμιση. Το έκανε τζάμπα και την ευχαριστεί πολύ.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα μού είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση συνεργασίας από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτές οι προτάσεις συνεργασίας είναι υποκριτικές και μοναδικό σκοπό έχουν να ψαρέψουν ψηφοφόρους από τα αριστερά στρατόπεδα και να εξιλεώσουν το ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία πρώην πασόκων στα ψηφοδέλτιά του.

Είναι πολύ ωραίο το μαντρί που προσπαθεί να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ευχαριστεί, δε θα πάρει.

Θα μου πείτε για το 1,2% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – βάσει δημοσκοπήσεων – κάνει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ναι, για αυτό κάνει έτσι γιατί έχει ανάγκη και την τελευταία ψήφο, γιατί χρειάζεται απεγνωσμένα την αυτοδυναμία, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι επιλογές συγκυβέρνησης στενεύουν επικίνδυνα.

Από την άλλη, δεν ήταν το 0,7% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές που εμπόδισε το ΣΥΡΙΖΑ να περάσει πάνω από 4 μονάδες τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Μαρία Σπυράκη μπορεί να συνεχίσει απτόητη τις δηλώσεις της, αφού 3-4 τέτοιες δηλώσεις να κάνει ακόμα δεν αποκλείεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μπει στη Βουλή και τότε ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει μυαλό κι επανέλθει με μια σοβαρότερη πρόταση.

Αλλιώς, ας τον πάρει το Ποτάμι. Ή μάλλον ο βούρκος.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: H Δέσποινα Κουτσούμπα μού είπε επίσης ότι το δημοσίευμα που αναφέρει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε “ΝΑΙ” στο κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδές και προβοκατόρικο. Κι εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην την πιστέψω.)

Για ακόμα περισσότερη Μαρία Σπυράκη επισκεφτείτε τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges