Default Category

Η Κυβέρνηση του Βουνού και του Λόγγου – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

January 28, 2015

Ευέλικτο χαρακτηρίζεται το νέο κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού απαρτίζεται από μόλις 41 μέλη, συμπεριλαμβανομένων του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου.

Δηλαδή πόσα μέλη έπρεπε να έχει για να μην είναι ευέλικτο; 410;

Μπορεί τα υπουργεία να μειώθηκαν από 18 σε 10 αλλά γεμίσαμε ένα κάρο αναπληρωτές υπουργούς, ενώ δημιουργήθηκαν και 4 σούπερ ντούπερ υπουργεία στα οποία υπάγονται καμιά 300αριά μικρότερα.

Αλέξη, έτσι ξέρω κι εγώ να φτιάχνω ευέλικτα σχήματα. Δημιουργώ ένα Τιτανοτεράστιο Υπουργείο, βάζω όλα τα υπόλοιπα μέσα και μετά λέω ότι έκανα κυβέρνηση με ένα υπουργείο. Ζηλεύεις που δεν το σκέφτηκες πρώτος ε;

Η αλήθεια είναι ότι ενοχλήθηκα πολύ από το γεγονός ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν μόνο 6 γυναίκες. Πού στο διάολο πήγε η ομορφιά που θα σώσει τον κόσμο; Βέβαια, αν ήταν να έχουμε γυναίκες σαν τη Σοφία Βούλτεψη, χίλιες φορές ο Νίκος Βούτσης που μοιάζει και με τον τύπο από τη Μονόπολη.

Τώρα που είπα Σοφία Βούλτεψη, φέρτε την εικόνα της στο μυαλό σας και βάλτε την δίπλα σε εκείνη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Την βάλατε; Σκατά ε;

Πάντως, όταν γίνω εγώ πρωθυπουργός – που θα γίνω πριν κλείσω τα 40, όχι σαν τον άλλον τον ανεπρόκοπο – θα φτιάξω ένα πάρα πολύ ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με 90 γυναίκες, ενώ σκέφτομαι να βάλω και 10 άντρες, ώστε να έχουν κάτι να διασκεδάζουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω μεγάλο παράπονο, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα γίνει Πρόεδρος της Βουλής, οπότε το κανάλι της Βουλής θα τρελάνει τα μηχανάκια της AGB και θα αναγκάσει όλα τα ιδιωτικά κανάλια, που λειτουργούν παράνομα εδώ και 20 χρόνια, να βαρέσουν λουκέτο.

Στην αγαπημένη νέα Κυβέρνηση συμμετέχει και ο αναγκαίος μαλάκας Πάνος Καμμένος που ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ώστε η μάστιγα των ψεκαστικών που πετάνε χωρίς σχέδιο πτήσης και ψεκάζουν μόνο τους ΑΝΕΛ να παταχθεί οριστικά. Από τώρα και στο εξής θα ψεκάζουν όλους τους Έλληνες.

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η επιλογή του Νίκου Κοτζιά για το Υπουργείο Εξωτερικών. Αχ, αυτός ο φιλήσυχος άνθρωπος! Ελάχιστα έχει απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη με τις εθνικιστικές απόψεις του και κάτι φασιστικές παρεούλες που έχει. Χώρια τα κολλητιλίκια με τον Φαήλο Κραδινιώτη. Άι στο διάολο, αηδίασα κιόλας.

Έτσι είναι όμως η πολιτική. Εθνικά ζητήματα τους έταξε ο Αλέξης, εθνικά ζητήματα τους έδωσε να χειρίζονται. Τουλάχιστον, κρατάει το λόγο του.

Θα μπορούσα να σχολιάσω και τις πρώτες εξαγγελίες των νέων υπουργών, όπως η κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ, η επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν αντισυνταγματικά, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το στοπ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΛΠ – δε σε χάλασε, Μαρινάκη -, η καταβολή της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ και η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στα λύκεια αλλά η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι και προτιμώ να περιμένω τις προγραμματικές δηλώσεις.

Θα σταθώ μόνο σε κάτι που έγινε ήδη. Αναφέρομαι στην αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων από το προαύλιο της Βουλής, ώστε η Βίρνα Δράκου να μπορέσει να ξαναταΐσει ανενόχλητη τα περιστέρια.

Η κίνηση αυτή, μαζί τη στυλιστική επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου – το καναρινί παλτό ντε – σχολιάστηκε περισσότερο από καθετί.

Οι ίδιοι που πριν από 3 χρόνια χειροκροτούσαν ως απαραίτητη την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, χαρακτηρίζουν τη σημερινή απομάκρυνσή τους ως συμβολική και κατά βάση ανούσια κίνηση. Ε τότε γιατί τα βάλανε εξαρχής ρε μάστορα;

Άσε που το συνολάκι της Ζωής είναι από την κολεξιόν της πασίγνωστης σχεδιάστριας μόδας Diane Von Furstenburg. Τελικά διαβασμένη η Ζωίτσα ε;

Σε γενικές γραμμές, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των περισσότερων Ελλήνων στα social media από την Κυριακή το βράδυ, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα:

Οι μισοί κάνουν σαν να γάμησαν για πρώτη φορά και οι άλλοι μισοί σαν να τους φάγανε το μπιφτέκι τους.

Και εν πάσει περιπτώσει, νηστικός μπορείς να μείνεις αλλά αγάμητος; Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

by to Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω ότι το υπουργικό συμβούλιο θα είναι 15μελές και θυμάμαι ότι κάποτε ειρωνεύονταν τον Αλέξη Τσίπρα επειδή υπήρξε πρόεδρος του 15μελούς στο σχολείο. Πώς τα φέρνει η πουτάνα η ζωή!)

Η Κυβέρνηση του Βουνού – μόνο – βρίσκεται στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges