Επικαιρότητα

«Η κυβένηση έχει κάνει κουλερόχαρτο το Σύνταγμα»

By N.

August 22, 2015

Αποφασισμένος να εξαντλήσει την διερευνητική εντολή, που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Παναγίωτης Λαφαζάνης, ο οποίος αυτή την ώρα ενημερώνει την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το νέο κόμμα «Λαϊκή Ενότητα».

Προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως το αντικείμενο της συνάντησης είναι «να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής για την προοπτική της άμεσης ίδρυσης ενός μετώπου αντιμνημονιακού για να βγει η χώρα από την κρίση»

Για θεσμική του υποχρέωση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα» και προέβλεψε ότι η συζήτηση θα είναι εποικοδομητική και πολύ ουσιαστική.

Τόνισε την αναγκαιότητα της τήρησης των προβλέψεων του Συντάγματος και των θεσμικών διαδικασιών σε αυτή την την κρίσιμη περίοδο για να συμπληρώσει:

«Όπως βλέπετε, και οι κυβερνήσεις και οι μνημονιακές δυνάμεις συνολικότερα έχουν κάνει κουλερόχαρτο τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Και βεβαίως για να πάνε από το κακό στο χειρότερο την πορεία της χώρας μας».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του με τη Ζώη Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Δεν θα συζητήσουμε τέτοια θέματα, αλλά θα την ενημερώσω για το νέο κόμμα, τις προοπτικές του και τις απόψεις του».

efsyn