Default Category

Η Γη της Επαγγελίας – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

November 28, 2014

Ολοκληρώθηκε χθες στο λιμάνι της Ιεράπετρας η ασφαλής αποβίβαση των 595 μεταναστών από το φορτηγό πλοίο “BARIS” που έχει αγκυροβολήσει περίπου ένα μίλι ανοικτά του κόλπου της Ιεράπετρας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 100 παιδιά και 99 γυναίκες, ορισμένες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διάδωσης μεταναστών που έχει γίνει ποτέ στη Μεσόγειο. Καταρχάς, συγχαρητήρια στους άντρες του Λιμενικού και των ΟΥΚ που έσωσαν με επιτυχία τους ανθρώπους αλλά δεν είναι να το περηφανευόμαστε κιόλας. Δε χρειάζεται τα πάντα να διαφημίζονται σαν θρίαμβοι σε αυτή τη χώρα.

Aπό την άλλη, προσέξτε πόσο ύπουλα μεταδίδεται η είδηση σε ορισμένα ειδησεογραφικά σάιτ. Μπαίνεις μέσα, διαβάζεις την είδηση κι όταν πας να τη μοιραστείς σου βγαίνει σαν τίτλος από το URL του άρθρου το εξής: “Ένταση με τους μετανάστες. Αρνούνται να κατέβουν στην Κρήτη”. Φυσικά, τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Οι μόνοι που αρνούνταν να κατέβουν ήταν οι διακινητές των μεταναστών, οι δουλέμποροι. Αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τη δημιουργία εντυπώσεων στην οποία αποσκοπούν τα συγκεκριμένα σάιτ.

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι ουδεμία όρεξη έχουν οι μετανάστες να παραμείνουν στην Ελλάδα κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού κανένας σοβαρός άνθρωπος δε θα ήθελε να περάσει δευτερόλεπτο σε αυτήν την απομίμηση κράτους. Δυστυχώς γι’ αυτούς, όσοι δεν είναι πρόσφυγες πολέμου – Ιρακινοί, Αφγανοί κι Ιρανοί – θα καταλήξουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Οι υπόλοιποι – Σύριοι και Παλαιστίνιοι – θα πάρουν 6μηνη αναβολή απέλασης.

Ο εφιάλτης τους έχει μόλις ξεκινήσει.

Αυτόν τον εφιάλτη προσπαθούν να αποφύγουν κι οι 500 Σύριοι πρόσφυγες που εδώ και μέρες βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας το αυτονόητο. Δικαίωμα στη ζωή.

Το πλακάτ που κρατάνε τα παιδιά τους γράφει: “Είμαστε τα παιδιά από την Συρία που επιβιώσαμε από τον πόλεμο στην Συρία, επιβιώσαμε από τον θάνατο στο Αιγαίο πέλαγος και απαιτούμε να επιβιώσουμε και από την Ελλάδα.”

Μάλλον δε ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν.

Πολύ περιεκτικά το περιέγραψε ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου σε ανάρτησή του: “Δεν έχουν ιδέα περί τί ναζιστικού απόπατου πρόκειται η Ελλάδα επειδή κανείς δεν μιλάει ελληνικά και σχεδόν τίποτε δεν είναι γραμμένο στα αγγλικά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν φίλοι μου που ανοίγουν chat και με ρωτάνε τί ενδιαφέρον παίζει στην Αθήνα όπου θα “περάσουν μερικές μέρες πριν πάνε σε κάποιο νησί”. Τους απαντάω πάντα ότι έχει πολύ ωραία πάρτι στην Αμυγδαλέζα και στην Μανωλάδα. Η κατασκευή εικονικής κανονικότητας γύρω από την Ελλάδα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για το ναζιστικό καθεστώς εκεί πέρα είναι επιχείρηση συγκεκριμένη, με συγκεκριμένα στελέχη, ονόματα και διευθύνσεις. Την ώρα που ένας Έλληνας αναρωτιέται μεταξύ μετανάστευσης ή αυτοκτονίας, κάποιος γράφει άλλος ρουφιάνος γράφει ένα άρθρο “για την δημιουργικότητα που ανθίζει παρ’ όλη την κρίση”, για την “αξεπέραστη ομορφιά των ελληνικών νησιών” και για την “downtown καλλιτεχνική σκηνή στην Αθήνα” που “εκπλήσσει με την δυναμικότητα της”. Η προπαγανδιστική μηχανή του τέρατος είναι όχι μόνο αδίστακτη αλλά και πολύ καλολαδωμένη. Όλα αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας – ονόματα, διευθύνσεις, κονδύλια, όλα είναι συγκεκριμένα.”

Με μια φράση το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει. Eίναι μια εικονική πραγματικότητα.

Τίποτα από όλα αυτά που μας παρουσιάζουν ότι συμβαίνουν δίπλα μας δε συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι όλα κατασκευασμένα ψέματα.

Μπορεί οι μετανάστες να μην το ξέρουν επακριβώς αυτό αλλά σίγουρα το υποψιάζονται.

Εμείς δεν έχουμε πάρει ακόμα μυρωδιά.

Και τώρα ας συνεχίσουμε να μιλάμε για τον Θρυλολέ που έχασε στην Ευρώπη.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου στο ραδιόφωνο την περασμένη Παρασκευή.)

Η Σελίδα της Επαγγελίας είναι facebook.com/TheThreeMooges