Default Category

Εργολάβοι -του Χάρη Ζάβαλου

By Χάρης Ζάβαλος

December 14, 2014

Ορμώμενος από την προχτεσινή καραμπόλα στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας που είχε ως απολογισμό 1 νεκρή κοπέλα, 2 σοβαρά τραυματίες και 35 αυτοκίνητα για πέταμα, κάνουμε έναν μικρό απολογισμό στις παραχωρήσεις των Εθνικών Οδών του Δημοσίου στον χιλιοτραγουδισμένο και πολυαγαπημένο μεγαλοεργολάβο/μιντιάρχη Γιώργο Μπόμπολα και παρουσιάζουμε ταυτόχρονα έναν μικρό Οδηγό Διαπλοκής για τους αυριανούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που όντας υπέρμαχοι του Νεοφιλελευθερισμού και ορκίζονται στην σμίκρυνση και γιατί όχι το κλείσιμο του Κράτους και ανάβουν καντήλι στην εικόνα της Θάτσερ και στο σκήνωμα του Αουγκούστο Πινοτσέτ , πηγαίνουν την «Ελεύθερη Αγορά» στο επόμενο στάδιο.

Γιατί η φάση είναι Αναρχοκαπιταλισμός με έξοδα Δημοσίου.

Στις 15 του Σεπτέμβρη του σωτήριου έτους του 2007, ένα δροσερό απόβραδο Σαββάτου, ο κολοσσός της πολιτικής σκηνής του τόπου, ένας υπουργός με κάκαλα λεμονάτα, ονόματι Γιώργος Σουφλιάς, χαρίζει σε έναν Άνθρωπο (με άλφα κεφαλαίο), που γυρνάει στο όνομα Γιώργος Μπόμπολας όλες τις εθνικές οδούς της χώρας.

Η «Νέα Οδός» λοιπόν δίνεται πεσκέσι στον επιχειρηματία του αιώνα, για τον οποίον ελάχιστα χρόνια πριν ξεμπουρδελιαζόμασταν στις Ευρώπες με την υπόθεση του “Βασικού Μετόχου” (και καλά γιατί να μην γίνεται επιχειρηματίες να μην μπορούν να έχουν και Μ.Μ.Ε. και να είναι και υπερεργολάβοι δημοσίων έργων και άλλα τέτοια φαιδρά όπως φώναζε το ΜEGA που ήταν το κανάλι αυτού ακριβώς του εργολάβου για τον οποίον δημιουργήθηκε ο νόμος αλλά τι σκαλίζουμε τώρα και εμείς).

Και γαύγιζε ο Βούδας της Ραφήνας στον Μπαϊρακτάρη, κάτω από την σκιά της Ακρόπολης, περί “νταβατζήδων” όπως μασαμπούκωνε σαν πριονοκορδέλα ένα σπληνάντερο ακόμα για να κατέβει το κατσικάκι που κατάπιε ολόκληρο πριν.

Η παραχώρηση γίνεται με την λογική της εκμετάλλευσης των διοδίων κ έχοντας αυξήσει πριν ο Σουφλιάς το κόμιστρο των διοδίων για τα έργα που ΘΑ γίνουν (άκου εδώ μαλάκα  μου), θα τα τσεπώνει η ανάδοχος εταιρεία κ από κει θα φτιάξει τον δρόμο που ήταν, είναι και θα είναι σαν το μουνί της μάνας του Σουφλιά. Ανάποδα.

Η Εθνική οδός λοιπόν, δίνεται σαν αντίδωρο βλογημένο για το δώρο που κάνανε τα κανάλια και οι εφημερίδες του Μπόμπολα τότε στην ΝΔ, που έχοντας πηδήξει το άπαν σύμπαν κ έχοντας κάψει μέχρι κ τους βασιλικούς στα μπαλκόνια μας, κέρδισε τις εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη κ καθυστέρησε την έλευση του Γιωργάκη του Παπανδρέου που ήρθε μετά και γάμησε και το πτώμα της χώρας και μετά το έκαψε κ γάμησε κ την στάχτη της.

Τότε πάνω στα χαρτιά που υπόγραφαν τις παραχωρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μπήκαν και οι απαραίτητες ρήτρες ώστε να χει καλυμμένο τον πάτο του το Μπομπολέικο όσο ξεπετσιάζει τον δικό μας.

Πέρα από τις προβλεπόμενες αυξήσεις των διοδίων, που υπολογίστηκαν τότε όπως βεβαίωσε και ο άλλος γίγαντας Χρυσοχοίδης ο Κλούνεις με βάση τα τότε οικονομικά στοιχεία, βάλαν κ ένα καπέλο ότι άμα δεν τσουλάει ούτε αραμπάς στην άσφαλτο, η εταιρεία που διαχειρίζεται τις εθνικές θα αποζημιώνεται από το Δημόσιο για τα διαφυγόντα κέρδη.

Οπότε όλοι χάνουν αλλά ο Μπόμπολας βγάζει λεφτά μέχρι κ από τα σιφόνια και τις υδρορροές.

Εν τω μεταξύ κάτι που δεν παρατήρησε μάλλον κανένας από ότι φαίνεται, μεσολάβησαν κάτι παλιοκρισούλες εκεί χάμω να πούμε, κάτι υπερβολές, κάποιες ευκαιρίες που οι πολίτες δεν εκμεταλλεύτηκαν, κάτι χρεωκοπίες κάποιων απαισιόδοξων, μερικές αυτοκτονιούλες από μιμητισμό, κάτι μεταναστεύσεις των νέων, κάτι διαλυσούλες του κοινωνικού ιστού κ της οικονομίας και κάτι ευλογημένες τρόικες που αποτελούν χρυσή ευκαιρία για τον τόπο τούτο που ήρθαν να γαμήσουν τα μποζόνια από την στάχτη που απέμειναν από τα γαμησιάτικα των κυβερνήσεων.

Σαχλαμάρες δηλαδή ψεκασμένων κ απαισιόδοξων αριστερών που είναι εκ φύσεως μίζεροι μην το ξεχνάμε αυτό.

Και αν τυχόν δεν πληρώσεις ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΑΓΕ ΡΕ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΚΟΥΛΑ, ΓΥΦΤΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΛΗΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΕ. Τσίμπα ένα δακρυγόνο τώρα να στανιάρεις. Και 2 κρότου λάμψης για το καλώς όρισες.

Και τα διόδια αυξήθηκαν στον θεό κ για να πας σήμερα Θεσσαλονίκη, μαζί με την μπετζίνα που θες για το χρεωμένο ακόμα χάρχαλο που αποκαλείς αμάξι και γελάνε και τα μπουζί, πρέπει να πουλήσεις 4 χρυσές λίρες της γιαγιάς σου και τον οικογενειακό τάφο σας. Κ 2 νεφρά σου αν σκοπεύεις να γυρίσεις. Καλά άμα θες να φας κ μπουγατσάν στην ερωτική νύφη του Θερμαϊκού πούλα και την κόρη σου κ το ξανασυζητάμε.

Κ άρχισαν να κυλάνε στις εθνικές μόνο αχυρόμπαλες κ μεξικανοί που παίρνουν την σιέστα τους στο Ελ Μπόμπολο.

Κ αν θες να πας Πάτρα πιάνεις ταυτότητα κ Τ.Α.Π. (ταυτότητα Αναγνώρισης Πτώματος για τα πουστόνεα) από όταν πήγαινες στρατό στο στόμα κ μια εικόνα του Αγίου Πολύκαρπου, όσο είναι το παρμπρίζ, να σε φυλάει.

Και ας το ξαναπώ λοιπόν για όσους δεν το ακούγανε από το θόρυβο των νομισμάτων των απιθανοεκατομμυρίων που μετράει ο Μπόμπολας ως άλλος Σκρούτζ Μακ Ντακ.

Τα ταξίδια μικρέ μου μικροαστέ δεν είναι για σένα.

Εσύ θα κάτσεις στο χρεωμένο σου σπίτι να περιμένεις την τράπε….ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ να ρθουν να στο πάρουν. Δεν πρέπει να ταξιδεύεις. Δεν είναι απαραίτητο. Για την ακρίβεια είναι κακό.

Αν ταξιδεύεις βλέπεις πράγματα. Γνωρίζεις ανθρώπους. Κουλτούρες. Συμπεριφορές. Κ ανοίγει το δύσμοιρο λειψό μυαλό σου. Και καταλαβαίνεις ότι είσαι αιχμάλωτος. Και δεν θες να σαι πια. Και κουνιέσαι . Και άμα κινηθείς θα καταλάβεις τις αλυσίδες σου. Και αυτό δεν είναι καλό.

Το λέει και ο Μπόμπολας κάθε βράδυ στο δελτίο των 8.

Εσύ τσίμπα έναν εργολάβο μιας κ το έφερε η κουβέντα να γλυκαθείς. Κερνάει το διόδιο ιδιοκτησίας Μπόμπολα στις Αφίδνες κ σου εύχεται καλό ταξίδι.

Πλάκα κάνω ρε κακομοίρη. Ούτε μέχρι το Χαλκούτσι δεν φτάνεις με όσα έχεις στην τσέπη σου.