Default Category

Εργαστήρι δημοσιογραφίας του ΔΝΤ (οι εγγραφές ξεκίνησαν) – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

June 17, 2015

Μαζικές συννεφοπτώσεις σημειώνονται στη χώρα μας μετά την αποκάλυψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι οι Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφοι δεν είναι μόνο υπάλληλοι των κομμάτων αλλά και των δανειστών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι ‘Ελληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια στην Ουάσιγκτον για να προωθούν καλύτερα τις απόψεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν, ενώ αντίστοιχα μαθήματα γίνονταν και στην Ελλάδα.

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό! Ενοχλούμαστε δηλαδή επειδή κάποιοι Έλληνες δεν είναι τεμπελόσκυλα και θέλουν να είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους; Πειράζει που ορισμένοι παραμένουν τελειομανείς όταν γύρω τους κυριαρχεί η προχειρότητα και το άρπα-κόλλα;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσει τη σχετική λίστα από το ΔΝΤ, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να μην καταλαβαίνεις ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι εξυπηρετούν εδώ και 5 χρόνια τα συμφέροντα των δανειστών και χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ έχει πάρει χαμπάρι τί συνέβη; Όχι ε;

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είπε επίσης ότι γίνονταν μυστικές συναντήσεις στελεχών του ΔΝΤ με κυβερνητικούς εκπροσώπους της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε ξενοδοχεία της Ουάσιγκτον, προκειμένου να μην γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, μέχρι οι τράπεζες αυτών των δύο χωρών να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα, οι συναντήσεις αυτές γίνονταν προτού μπει η Ελλάδα στα μνημόνια. Δηλαδή, ήταν όλα κανονισμένα. Το ΔΝΤ, που τώρα κωλοχτυπιέται για αναδιάρθρωση του χρέους, φρόντισε να απαλλαγούν πρώτα οι γαλλικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 60 δις και οι γερμανικές από τα ομόλογα των 35 δις, στα οποία ήταν εκτεθειμένες, παρόλο που ήξερε ότι το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο, και μετά να ζητήσει κούρεμα του χρέους.

Και κάπως έτσι καταλήξαμε στο εγκληματικό PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και τα επιμελητήρια. Όλα εν γνώσει του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και των κυβερνήσεων που ακολούθησαν.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως εάν τα προηγούμενα χρόνια τολμούσες να πεις ή να γράψεις κάτι από τα παραπάνω, σε έλεγαν συνωμοσιολάγνο και ψεκασμένο. Ποιος είναι ο ψεκασμένος τώρα;

Είναι πολύ ευχάριστο που ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης βγαίνει και τα λέει όλα αυτά 5 χρόνια μετά τη χρεοκοπία, όταν πλέον έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα και δε μπορεί να γίνει τίποτα. Βέβαια, θα μου πείτε, πρώτη φορά τον καλούν να τα πει. Σωστό κι αυτό.

Διαβάζω σε διάφορα άρθρα ότι οι αποκαλύψεις του Ρουμελιώτη στέλνουν τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο στη φυλακή.

Προφανώς, ορισμένοι ξεχνούν ότι ζούμε στην Ελλάδα. Ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Δεν πρόκειται να τους πειράξει κανένας.

Πριν κλείσω, να πω για πολλοστή φορά ότι πριν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, χρεοκόπησε πρώτα η Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη που δεν απαιτήσαμε ποτέ.

Στην υγειά μας!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Κυκλοφορεί από το πρωί μια λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ. Δεν τα αναφέρω, όχι γιατί δεν πιστεύω ότι πράγματι το έκαναν αλλά γιατί η πηγή που τα δημοσίευσε είναι κάθε άλλο παρά αξιόπιστη.)

Εγγραφές στα σεμινάρια στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges