Επικαιρότητα

Εν συνεχεία κοροϊδία – από τον Άρη Τσολογιάννη

By Άρης Τσολογιάννης

July 15, 2015

 

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από την ιταμή συνέντευξη του πιο αποτυχημένου ηγέτη της Ευρώπης. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω το στυλό με το οποίο σημείωνα τα ψέματα, τις παραβλέψεις και τις χαμηλού επιπέδου υπεκφυγές του, έτρεχε το χέρι μου.

  Απερίγραπτες ανακρίβειες, μονομερείς παρουσιάσεις δεδομένων και οπωσδήποτε ακραία παραπλανητικός, προσπαθώντας να πείσει έναν ολόκληρο λαό ότι δεν έχει εναλλακτικές, ενώ πριν μια εβδομάδα ζητούσε από αυτόν τον λαό να μην πιστέψει τα ΜΜΕ που του έλεγαν ότι δεν έχει εναλλακτικές.

 

Υπάρχουν εντούτοις τρία πράγματα που είπε τα οποία με πείραξαν πολύ, καθώς όχι μόνο είναι πολιτικά και φιλοσοφικά ασταθή, αλλά είναι και προσβολή σε άτομα σαν εμένα, που είμαι δεκαοκτώ ετών και δεν ανέχομαι διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μου από κανέναν.

 

Πρώτον, ο αισχρός αυτός ψεύτης δήλωσε πως έκανε λάθος που πίστευε ότι το δίκιο των λαών μπορεί να αντιπαρατεθεί με την δύναμη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Άκου να σου πω, ανιστόρητε βλάκα, οι λαοί τους οποίους επικαλείσαι και νομίζεις ότι αντιπροσωπεύεις, στο πέρας των αιώνων έχουν χύσει ποτάμια αίματος για να ανατρέψουν καθεστώτα, να διεκδικήσουν δικαιώματα και να στείλουν στον τάφο καθάρματα σαν εσένα, που σφετερίζονται τον πόθο των ανθρώπων για ευημερία προκειμένου να μην αποδεχτούν την αποτυχία τους. Αυτό το έχουν καταφέρει επανειλημμένα οι λαοί, ανιστόρητε βλάκα, και είναι ικανοί να συνεχίσουν να το κερδίζουν.

  Δεύτερον, η επιμονή του στο να δηλώνει πως δεν υπάρχει Plan B. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να ανακοινωθεί εκ των προτέρων, αλλά είμαι βέβαιος πως το εννοεί. Και είμαι βέβαιος πως το εννοείς ότι δεν είχες υπολογίσει κάθε ενδεχόμενο, άσχετε πολιτικάντη, επειδή έχεις αφήσει την ελληνική οικονομία εδώ κι πέντε μήνες να κατεβαίνει διαδοχικά το ένα σκαλί μετά το άλλο, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σκοπίμως, ώστε να μπορείς εκ των υστέρων να αποδώσεις την αδυναμία υλοποίησης του στην οικονομική κατάσταση, συνεχίζοντας το πιστό σχέδιο σου: την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και της μονοπωλιακής ολιγαρχίας.

 

Τρίτον, και ίσως και κυριότερον, είπε αυτός ο τύπος ότι μεταφορικά του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό οι δανειστές, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να ελπίζει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια τέτοια Ευρώπη, καθώς, λέει, η ιστορία δεν σταματάει ποτέ, διαρκεί. Ναι, αστοιχείωτε αμπελοφιλόσοφε, η ιστορία διαρκεί όσο υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος σε αγαστή συνεργασία με την ανάγκη του ανθρώπου να καταγράφει τον κόσμο, για να θυμάται πως πρέπει να λειτουργεί. Ο χώρος και ο χρόνος θα υπάρχει για πάντα φυσικά. Ο άνθρωπος, όμως, αστοιχείωτε αμπελοφιλόσοφε, και δη ο σύγχρονος Έλληνας που αυτήν την στιγμή πολεμάτε σε βαθμό συνειδησιακής και υπαρξιακής εξόντωσης του, δεν είναι βέβαιο ότι θα υφίσταται για πολύ ακόμη ως νοήμων ον, όντας βουτηγμένο σε συνθήκες εξαθλίωσης και άρα εσκεμμένης διανοητικής αποσάθρωσης.

 

Άκου να σου πω, Αλέξη Τσίπρα, εσύ πλέον έχεις αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα το με ποιους θα παραταχθείς και πως θα πορευτείς. Οι λαοί όμως τα έχουν αποφασίσει όλα εν τη γενέσει τους, έχουν εμπειρία σε αυτά και τεράστια προθυμία όταν παρουσιάζονται εμπόδια σαν και σένα να τα κάνουν σκόνη. Ακριβώς επειδή είναι ενάντια τα εμπόδια σαν και εσένα στην ευημερία των λαών.

 

Tsipras, you chose the wrong side; prepare for the side-effects.