Επικαιρότητα

Είναι ο Θηβαϊσμός, γλυκιά μου – by Leia Organa Solo

By Leia Organa Solo

July 24, 2015

 

Θηβαίος: Πολυκύτταρος οργανισμός με νοημοσύνη μονοκύτταρου. Συμπεριφέρεται ως “αριστερός” ή “αριστεριστής” και ζει την 5μελη οικογένειά του με 15 ευρώ τη μέρα. Φήμες αναφέρουν ότι έχει μαγικές ιδιότητες και την ικανότητα να προκαλεί τσουνάμι εμετού όπου κατασκηνώνει. Θα το συναντήσετε σε κάθε είδους αντί- φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο που κοστίζει από 5 εώς 10 ευρώ. (είναι για καλό σκοπό και είναι μαγικό).

  Το είδος Θηβαίος είναι ψυχρόαιμο και το υγρό που ρέει στις φλέβες του έχει χρώμα νεοφιλελεύθερου μπλε της θάλασσας. Τυλιγμένο σεμνά με αριστερό κουβερλί θα το βρείτε να κουρνιάζει ήσυχα ήσυχα σε διάφορα στέκια. Θα το αναγνωρίσετε εύκολα από την κιθάρα και το ύφος “μόλις με παράτησε η γκόμενα και έγινα Πλιάτσικας”.

  Τα ερπετά της οικογενείας Θηβαίων έχουν την ικανότητα της απαγγελίας γλυκανάλατων στίχων μετά μουσικής, ιδανικά για ανθρώπους με προβλήματα αϋπνίας και κοκκάκιδες που προσπαθούν να ηρεμήσουν.

  Όταν δεν απαγγέλουν τείνουν να δίνουν συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου εξιστορούν πώς συνέβαλαν στην εξάπλωση της παιδικής εργασίας πουλώντας εισητήρια στα 14 τους σε κάποιο κουβούκλιο στη Θεσσαλονίκη και πόσο ευτυχισμένα ήταν τότε. Θεωρούν κάθε εργασία πλην του μαζέματος ροδάκινων και της ενασχόλησης με τα λιπάσματα, μη παραγωγική. Κάνουν καριέρα πατώντας σε ιδρώτα και κόπο άλλων και ενίοτε γλείφοντας κατουρημένες ποδιές πεθερών πρώην Υπουργών Πολιτισμού.

  Από το είδος Θηβαίος θα ακούσετε ότι η ανεργία είναι επιλογή. Και η απόλυση μετά από καμιά δεκαετία σκληρής δουλείας, βαθιά επιθυμία, θα προσθέσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Μισούν τους νέους που πίνουν καφέ καθώς με τέτοιες τσίτες δεν θα ακούσουν ποτέ αυτά που το συγκεκριμένο είδος πλασάρει ως τραγούδια.

  Με τους μισούς νέους άνεργους στην Ελλάδα του 2015 το είδος Θηβαίος θεωρεί ότι δουλειές υπάρχουν. Και λεφτά υπάρχουν αγαπητέ αναγνώστη μη σκιάζεσαι. Ζεις στη χώρα των ευκαιριών αρκεί να ξέρεις από πέλετ. Και από βέσπα.

  Εν τέλει, το είδος Θηβαίος, που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομα θα το πάρει το Ποτάμι, γράφει παραγωγικά στιχάκια με τα οποία ο σπυριάρης συμμαθητής σου θα αγαπήσει την απουσιολόγο της τάξης πουλώντας το ύφος του ψαγμένου γεμάτου αγάπη αριστερίσκου, ντύνεται ως ρέμπελος για να σε πείσει ότι είναι ένας αγωνιζόμενος πλην δουλευταράς τύπος και στο τσακίρ κέφι θα πάρει ζεστά ευρώ από φεστιβάλ της ΚΝΕ και από δήμους που θα τιμήσει με την παρουσία του σε διάφορα events. Θα εργαστείς για να χτιστεί η καριέρα του είδους, για χρόνια, θα του μάθεις ό,τι ξέρει και μια ωραία μέρα θα σε απολύσει για να σου πει ότι επιλέγεις την ανεργία.

  Θηβαίοι υπάρχουν πολλοί. Είναι όλοι εκείνοι που άκουσαν ΟΧΙ αλλά με ένα μαγικό τρόπο το έκαναν ΝΑΙ. Είναι και όλοι εκείνοι που ξεδιάντροπα ψήφισαν ΝΑΙ. Είναι το αφεντικό που θα σου πει ότι δε βγαίνει και θα σε πληρώσει με 2 ευρώ την ώρα. Είναι ο νεοφιλελέρας γείτονάς σου. Είναι ο Τζήμερος της γειτονιάς σου.

 

Είναι ο Θηβαίος του φεστιβάλ σου. Γι αυτό σου λέω φίλε αναγνώστη. Σκότωσε το Θηβαίο που κρύβεις μέσα σου. Σκότωσε το Θηβαίο πριν να ‘ναι αργά.

  by Leia Organa Solo

  Υ.Γ. Θερμά συγχαρητήρια και απεριόριστη αγάπη λουσμένη με άπειρο σεβασμό στη δημοσιογράφο Δέσποινα Αυγερίδου που διατήρησε την ψυχραιμία της μιλώντας με το σάπιο πράγμα που ακούει στο όνομα Χρήστος Θηβαίος.