International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde gestures as she speaks about the global economy at the Johns Hopkins School of Advanced International Studies in Washington April 2, 2014. The European Central Bank should ease monetary policy to combat the risk of "low-flation" that could crimp euro zone output and consumer spending, the head of the International Monetary Fund said on Wednesday. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS EDUCATION) - RTR3JO26

Επικαιρότητα

ΔΝΤ: «Το μνημόνιο έχει σκοπό την διάσωση Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών»

By N.

July 19, 2015

 

Άρθρο του Tyler Durden

 

Ο Διευθυντής του ΔΝΤ παραδέχεται: Το Ελληνικό Bailout (το όλο μνημονιακό σχέδιο που περιλαμβάνει αυστηρή λιτότητα με σκοπό την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους και την παράταση των δανεισμών) ήταν ένα σχέδιο συντονισμένο προκειμένου “να διασωθούν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες”

Για πρώτη φορά δημοσίως, αν και ήταν κοινό μυστικό σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, ένας υπάλληλος του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης κατά τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν προς όφελος των Ελλήνων σε καμμία περίπτωση … “Έδωσαν χρήματα για να διασωθούν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες και όχι η Ελλάδα ” δήλωσε ο Πάολο Μπατίστα, ένας από τους Εκτελεστικούς Διοικητικούς Συμβούλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση του Alpha, την περασμένη Τρίτη. Όπως αναφέρει το σάιτ “Keep Talking Greece’, ο Μπατίστα, στη συνέχεια επέκρινε έντονα όχι μόνο την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και το ΔΝΤ και την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την υπερβολική υπεράσπιση της Ευρώπης σε σχέση με την Ελλάδα.

Ουπς! «Τα ελληνικά ζητήματα δεν διαχειρίστηκαν και τόσο καλά από το ΔΝΤ … Επωμίζουν όλο το βάρος στην Ελλάδα και πολύ λιγότερο στους πιστωτές της Ελλάδας”

Ο Μπατίστα προέτρεψε επίσης την Ελλάδα να διαπραγματεύεται απευθείας με το ΔΝΤ και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το οποίο βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαίων εταίρων.