Επικαιρότητα

Διατηρούνται τα περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Χρυσής Αυγής, η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές

By N.

June 05, 2015

Στην 5η συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έγινε φανερό μετά την τοποθέτηση της προέδρου της έδρας κ.Λεπενιώτη ότι απέστειλε δύο επιστολές προς το πρόεδρο Εφετών κ.Μόκα όπου χαρακτηρίζει ακατάλληλη την αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού, η ευθύνη πέφτει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπολου να μετακινήσει άμεσα την δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Ας το κάνει επιτέλους!

 

Η τακτική της Χρυσής Αυγής δέχτηκε δύο πλήγματα.

 

Πρώτον, δεν υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων κατά των δικαζόμενων χρυσαυγιτών, κάτι που θα τους έδινε την δυνατότητα να επαναλάβουν τις εφόδους των ταγμάτων στις γειτονιές .

 

Δεύτερον, η κωλυσιεργία στη δίκη δεν πέρασε και αρχίζει κανονικά η διαδικασία. Η δίκη δεν διακόπτεται με τα τερτίπια των χρυσαυγιτών. Επιτέλους συνεχίζεται κανονικά με επόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα 8 Ιούνη.

 

Απομένει η απόρριψη των αβάσιμων ενστάσεων κατά της παρουσίας της πολιτικής αγωγής στην εκδίκαση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης αφού οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής εμφανιστήκαν με εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα.

 

Δεν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις χωρίς εγκληματική οργάνωση, αυτή είναι η ουσία του ναζισμού και το μορφώματος της Χρυσής Αυγής που οργανωμένα και μεθοδευμένα προχώρησε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των μελών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων ψαράδων αλλά και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, αγωνιστών, Ρομά, αναπήρων , ομοφυλόφιλων.

 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε διαρκή αγωνιστική κινητοποίηση για να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά οι ναζί της Χρυσής Αυγής για να πάνε για πάντα στη φυλακή, για να μην βρίσκουν σπιθαμή γης να πατάνε στις γειτονιές μας.

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πηγή: antiracismfascism.org