Default Category

«Δεν θα πληρώνει ο Γερμανός επειδή εσύ νεοέλληνα δεν έπαιρνες απόδειξη»

By N.

June 15, 2015

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Προσεχώς νέα παράσταση: οι φιλοευρωπαϊστές κατεβαίνουν και πάλι Σύνταγμα.  Νέα«συγκέντρωση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και πολιτών για την Ελλάδα και την Ευρώπη» στήνεται την Τετάρτη και αναμένεται ξανά πανηγύρι.

Οι συγκεντρώσεις αυτές είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστικές. Προσωπικά δεν χάνω την ευκαιρία να πηγαίνω, ειδικά όταν φιλοευρωπαϊστές αυτοαποκαλούνται οιΘάνος Τζήμερος και Άρης Πορτοσάλτε. Μπορεί να μην είναι πολλοί (την προηγούμενη φορά μαζεύτηκαν γύρω στους 150-170 μαζί με τα περιστέρια της πλατείας), αλλά ουκ εν το πολλώ το ευ.

Άνοιξαν και σελίδα-πρόσκληση στο facebook διότι όλες οι σύγχρονες συγκεντρώσεις γίνονται μέσα από τα social media. Τα σχόλια από κάτω είναι ενδεικτικά, γεμάτα ενθουσιασμό και αγάπη για τους… Γερμανούς: «Σόιμπλε κλείσε την κάνουμε με το χρήμα, δεν θα πληρώνει ο Γερμανός επειδή εσύ νεοέλληνα δεν έπαιρνες απόδειξη». «Μέρκελ κόψε τους τον τσαμπουκά». «Ας πάρει ο καθένας μας μια σφυρίχτρα. Να κάνουμε θόρυβο όπως μπορούμε. Να μαζευτούμε στο Σύνταγμα χιλιάδες άνθρωποι και να ξεκουφάνουμε τον κόσμο».

Πάλι καλά που κάποιοι έχουν «γνώθι σαυτόν»: «Ελπίζω να το οργανώσετε καλά τώρα, όχι όπως τον Φεβρουάριο που είμαστε 3 και ο κούκος και ξεφτιλιστήκαμε».

Βέβαια υπάρχει ένα ζητηματάκι. Πάλι στο Σύνταγμα, την ίδια σχεδόν ώρα, την ίδια ημέρα, οργανώνεται κι άλλη συγκέντρωση. Από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης, από εκείνους που της τη βγαίνουν από τα αριστερά. «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» λένε και σημειώνουν: «Δεν έχουν δικαίωμα οι δανειστές να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας».  Και κλείνουν κραυγάζοντας πως «οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Τους… φιλοευρωπαϊστές τους ρώτησαν, άραγε, γι’ αυτό το τελευταίο; Τι θράσος που έχουν μερικοί…

efsyn.gr