Επικαιρότητα

Γ. Κύρτσος: Απαιτεί κι άλλες μειώσεις συντάξεων η τρόικα! (vid)

By N.

January 02, 2015

Μαρτυράνε  μόνοι τους…

Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και μείωση συντάξεων θα είναι τα πρώτα μέτρα μιας πιθανής κυβέρνησης με κορμό την ΝΔ. Αυτό αφήνεται να εννοηθεί από πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Κύρτσος.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ (και πρώην στενού συνεργάτη του Γ. Καρατζαφέρη), οι συντάξεις ”τραβάνε 13 με 14 δις το χρόνο, από τον κρατικό προϋπολογισμό και η γραμμή της τρόικα είναι να πέσουν στα 11 δις. για να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα γιατί αλλιώς δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Γ. Κύρτσος χαρακτήριζε την συνεχόμενη μείωση των συντάξεων ως ”μαθηματικά βέβαιη” δεδομένου ότι μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων σε σχέση με τον αριθμό των συνταξιούχων.

Προφανώς, δεν περνάει ούτε σαν πιθανό σενάριο από το μυαλό των στελεχών της ΝΔ η προοπτική της αύξησης του αριθμού των εργαζομένων στη χώρα. Ή τουλάχιστον η ανοιχτή παραδοχή πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, το ύψος του πρέπει να είναι αντικείμενο άμεσης διαπραγμάτευσης και πως δεν γίνεται να απαιτούνται ατελείωτες θυσίες του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή τοκογλυφιών.