Default Category

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση οι μετανάστες – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

March 04, 2015

Ο κακός χαμός έχει γίνει από χθες μετά την δημοσιοποίηση εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διατάζει την εκκένωση των κέντρων κράτησης μεταναστών και τη μη κράτηση των μεταναστών που συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Η αποκάλυψη του εγγράφου έγινε από το ΣΚΑΪ στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων, έπειτα από ρεπορτάζ βασισμένο σε μια – σχεδόν φασιστική – ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, με τα γνωστά αντανακλαστικά αιλουροειδούς που διαθέτει, έκανε αστραπιαία παρέμβαση κατηγορώντας την Κυβέρνηση για απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική απόφαση που απειλεί την κοινωνική συνοχή, την οικονομία και τον τουρισμό.

Άντε καλέ που είχε γνώση του εγγράφου από πριν. Σιγά τώρα μην του το είχαν σφυρίξει για να έχει έτοιμη την ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε πλήρη άγνοια επί του θέματος και χαρακτήρισε το έγγραφο ως αποκύημα της φαντασίας. Δηλαδή, ο αρμόδιος υπουργός δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη του εγγράφου αλλά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το έπαιζε στα δάχτυλα. Πολύ λογικό αυτό.

Εντάξει, το ξέρουμε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει καλύτερη πρόσβαση στους μπάτσους από τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά το έγγραφο δεν έφυγε από κανά μπακάλικο. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης έφυγε. Την αρμόδια Διεύθυνση δηλαδή. Τί ΕΔΕ μας λέει ότι θα διατάξει ο κ. Πανούσης έξαλλος στα τηλεοπτικά παράθυρα; Ένα τηλέφωνο δε μπορούσε να πάρει και να μάθει τί έγινε; Ή όλα για το σόου;

Επίσης, τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σύσκεψη στις 18 Φεβρουαρίου από όπου και βγήκαν οι σχετικές οδηγίες είναι κι αυτά αποκυήματα της φαντασίας;

Και γιατί να διατάξει ΕΔΕ τώρα κι όχι όταν έπεσαν τα χημικά στην Αμυγδαλέζα ή όταν πέθανε από φυματίωση ο 23χρονος Αφγανός κρατούμενος στο ίδιο κέντρο κράτησης; Επειδή τώρα θίγεται η υπόληψή του; Θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή θα αρκεστεί να μας μιλάει για το νέο savoir vivre των μπάτσων και την κρίση που περνάει η ΕΛ.ΑΣ.;

Εν τω μεταξύ, πόσο εύκολα έπεσε στην παγίδα της ΝΔ; Βγαίνει ο Σαμαράς και στην ουσία μας λέει ότι ο Πανούσης δεν ελέγχει το Υπουργείο του και ο Πανούσης απαντάει ότι όποιος λέει ότι οι παράνομοι μετανάστες δε θα συλλαμβάνονται, τρομοκρατεί τον κόσμο. Πάρτε δήλωση υπουργού αριστερής κυβέρνησης!

Σίγουρα η μεταναστευτική πολιτική της χώρας δε θα μπορούσε να καθοριστεί έτσι απλά με ένα ξερό έγγραφο-διαταγή αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι τάσσονται φανατικά υπέρ του κ. Πανούση είναι ότι δεν στηρίζουν την ακεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργού της αλλά μια ρητορική που βρίσκεται απέναντι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό και αδειάζει την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου για όσα είχε δηλώσει ότι θα γίνουν σε σχέση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μαντέψτε! Το μεταναστευτικό δεν είναι καν αρμοδιότητα του κ. Πανούση!

Εγώ πάντως διάβασα το έγγραφο και το βρίσκω εξαιρετικό και σύμφωνο με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού μάλιστα, όπως συμπεραίνεται από τις δηλώσεις Πανούση, ο υπογράφων αξιωματικός του εγγράφου το σκέφτηκε μόνος του, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ή μήπως του τα είπαν αυτοί που ήταν στη σύσκεψη την οποία ξέχασε ο κ. Πανούσης;

Η υπόθεση βρωμάει από χίλιες μεριές.

Σε κάθε περίπτωση, αγνοώντας τις όποιες αντιδράσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση του εγγράφου εξασφαλίζοντας την ομαλή εκκένωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη, σύμφωνη με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μεταχείριση των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Εκτός αν προτιμάει να άγεται και να φέρεται από το ΣΚΑΪ – και τα υπόλοιπα κανάλια των ολιγαρχών – ή τη μονταζιέρα του Αντώνη Σαμαρά που συστρατευμένα θέλουν να τον ρίξουν το συντομότερο δυνατό.

Πάντως, η εικόνα βουλευτών και υπουργών του που ξερογλείφονται όλη μέρα με τους τηλεδημοσιογράφους δε μας πείθει ιδιαίτερα για τις διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει σε τάξη τα κανάλια, όπως έλεγε προεκλογικά.

Μαζευτείτε, κύριοι. Η περίοδος χάριτος πλησιάζει προς το τέλος της.

Αλλιώς θα σας μαζέψουμε εμείς.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο έδειξε ότι το 41% των πολιτών τάσσεται υπέρ του κλεισίματος της Αμυγδαλέζας. Το ποσοστό δεν είναι πολύ υψηλό αλλά είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Μαντέψτε πού θα έχει πέσει μετά τα σημερινά. Κοινωνικός αυτοματισμός λέγεται.)

(Όποιος θέλει να διαβάσει το έγγραφο μπορεί να το σώσει στον υπολογιστή του πατώντας δεξί κλικ πάνω του.)

Γύρω γύρω όλοι στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges