Default Category

Γλέζος: Αφήστε τον ελληνικό λαό να κανονίσει τις τύχες του

By N.

March 10, 2015

 

Ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός ξεζουμίστηκε για να σωθούν οι τράπεζες και κάλεσε την Ευρώπη να αφήσει τον ελληνικό λαό να καθορίσει την τύχη του

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καταμέτρηση των δεινών που έχουν βρει τον ελληνικό λαό και αναρωτήθηκε το αν τα επενδυτικά κεφάλαια θα πάνε στις τράπεζες ή στον λαό. «Πριν από 2300 χρόνια ο Μένανδρος έγραφε ότι “τα δάνεια τους ανθρώπους δούλους ποιεί”. Τετρακόσια χρόνια αργότερα, ο Πλούταρχος είπε με πιο σκληρή γλώσσα: “το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστί”.

Η κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα έπληξε θανάσιμα τη χώρα μας. Ξεζούμισαν το Λαό, του άρπαξαν οτιδήποτε για να σώσουν τις Τράπεζες. Η ανεργία, ο υποσιτισμός, το κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, η μετανάστευση νέων και οι αυτοκτονίες είναι το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια πού θα δοθούν; Στις Τράπεζες ή στο Λαό; Γι’ αυτό, αφήστε τον Ελληνικό Λαό να κανονίσει τις τύχες του όπως αυτός θέλει», ανέφερε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

thepressproject.gr