Yanis Varoufakis, Greece's incoming finance minister, attends the handover ceremony in Athens, Greece, on Wednesday, Jan. 28, 2015. Varoufakis, is gearing up for negotiations with the euro area that have been on hold since December as Greece entered an election campaign. Photographer: Yorgos Karahalis/Bloomberg via Getty Images *** Yanis Varoufakis

Default Category

Γιατί ψήφισα ΝΑΙ στα μέτρα – by Yanis Varoufakis

By Τhe Τhree Μooges

July 23, 2015

Το λόγο για τον οποίο υπερψήφισε το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων εξηγεί σε ανακοίνωσή του που έστειλε στο μπλογκ μας ο πρώην Υπουργός Υπεργαματοσύνης Γιάνης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Bitches and pimps,

Να ‘μαι πάλι!

Σας γράφω αυτή την επιστολή γιατί ένιωσα πως τώρα τελευταία νιώθετε μακριά μου και κινδυνεύετε να πάθετε στερητικό σύνδρομο. Μην ανησυχείτε για τίποτα. Ο Γιάνης είναι εδώ.

Πριν από μία εβδομάδα είχα βγάλει ανακοίνωση για το λόγο που καταψήφισα τα πρώτα μέτρα, οπότε σήμερα σκέφτηκα να βγάλω άλλη μία και να εξηγήσω τους λόγους που υπερψήφισα τα δεύτερα.

Αύριο θα βγάλω μια ανακοίνωση για τις ώρες που βγάζω το σκύλο μου έξω για χέσιμο.

Στόχος του ΝΑΙ που είπα ήταν, παρά τη θεμελιώδη διαφωνία μου όσον αφορά τους μετά το Δημοψήφισμα χειρισμούς της Κυβέρνησης, η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και η προστασία του πλανήτη από εξωγήινες επιθέσεις. Όλα αυτα τα κατάφερα εγώ με τη θετική ψήφο μου.

Ψήφισα ΝΑΙ γιατί είχα ψηφίσει ήδη ΠΑΡΩΝ και ΟΧΙ σε προηγούμενες ψηφοφορίες και, όπως ξέρετε, είμαι άνθρωπος που δεν αντέχει να επαναλαμβάνεται. Δεν το αντέχουν οι θαυμαστές μου. Πλήττουν.

Επίσης, ψήφισα ΝΑΙ γιατί ήταν ο καλύτερος τρόπος να τραβήξω ξανά όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μου, αφού επί δύο σερί 24ωρα τα ΜΜΕ είχαν πάψει να ασχολούνται μαζί μου.

Στην επόμενη ψηφοφορία δε ξέρω τί θα κάνω. Μπορεί να αυτοπυρποληθώ στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 5 Ιουλίου το 61,3% του ελληνικού λαού αλλά κυρίως εγώ είπα ΟΧΙ στη συνθηκολόγηση με τους haters εταίρους μας Θεσμούς. Την Τρόικα ντε!

Η συνθηκολόγηση αυτή βασίζεται στην λογική της ανυπαρξίας εναλλακτικής (στην γνωστή TINA – there is no alternative) την οποία απορρίπτω 40 χρόνια τώρα και στους τέσσερις γαλαξίες που έχω ζήσει παρέα με τον Darth Vader και τη Leia Organa Solo.

Ψήφισα ΝΑΙ γιατί τις τελευταίες μέρες αναγκαζόμουν να τρώω στη μάπα το Λαπαβίτσα και το Λαφαζάνη που είναι εντελώς ξενερουά και δεν ταιριάζουν καθόλου με το κοσμοπολίτικο προφίλ που με τόσο κόπο έχουν χτίσει τα ΜΜΕ για λογαριασμό μου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκα από Υπουργός Οικονομικών. To υπουργιλίκι μού έτρωγε τραγικά πολύ χρόνο από τις συνεντεύξεις.

Θέλω να ξέρετε ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας είναι εντελώς για τον πούτσο και θα σας ξεκωλιάσει κανονικά αλλά να θυμάστε ότι τίποτα από αυτά δε θα γινόταν χωρίς τη δική μου συμβολή.

Είναι Game Theory αλλά πού να καταλάβετε εσείς οι μπαστουνόβλαχοι.

Το τελευταίο διάστημα κάνω πολλά βάρη και κολυμπάω τακτικά από την Αίγινα μέχρι τα παράλια της Τουρκίας, γιατί σκοπεύω να γίνω ο πιο σωματαράς πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Η Κυβέρνηση του Βουνού του Γιάνη πλησιάζει και σας καλώ να την ακολουθήσετε.

Ό,τι και να κάνετε, όπου και να βρίσκεστε, να θυμάστε: Yanis didn’t choose the thug life, the thug life chose him.

Ολότελα δικός σας,

Yanis Varoufakis

PS: Christine, Wolfgang, Jeroen, I miss you much.