Default Category

Γιάνη εσύ σούπερσταρ – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

March 13, 2015

Επιβεβαιώνοντας το ρητό “Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια Ακρόπολη”, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε μαζί με τη μιλφάρα σύζυγό του για το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε η φωτογράφιση να γίνει με φόντο την Ακροπολή, γιατί ήθελε να δείξει ότι, όπως ο Παρθενώνας, έτσι κι αυτός, δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες αλλά σε όλες τις βαρουφίτσες του πλανήτη.

Το ζεύγος φωταγραφήθηκε και μπροστά από ένα τραπέζι να σαβουριάζει χταποδάκι και διάφορα άλλα σκατολοΐδια της μεσογειακής διατροφής, ενώ ο πρηξαρχίδας δημοσιογράφος του γαλλικού περιοδικού επέμενε να ρωτάει τον Γιάνη Βαρουφάκη για το Eurogroup και τον Σόιμπλε, οπότε η όρεξη του Γιάνη Βαρουφάκη κόπηκε μαχαίρι και του ήρθε αναγούλα.

Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε να σερβίρει ο ίδιος τη σύζυγό του, τσαλακώνοντας έτσι για πάντα την εικόνα του ανατολίτη βαρβατάντρα Έλληνα που έχει τη γυναίκα του δούλα και κυρά.

Η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη να φωτογραφηθεί ενώ τρώει πλουσιοπάροχα πιάτα – που όλα μαζί στα Lidl κάνουν 20 ευρώ -, τη στιγμή που αυτοκτονούν 352 Έλληνες ανά δευτερόλεπτο, κατακρίθηκε από πολλούς συμπολίτες μας που προτιμούσαν τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κλαιγόταν επειδή αναγκαζόταν να τρώει σούσι στο γραφείο του.

Το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού έχει τίτλο “Γιάνης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη” ενώ δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία με τον Γιάνη Βαρουφάκη ντυμένο μονομάχο αλλά το μήνυμα περνάει στη φωτογραφία όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης αλείφει μια φέτα ψωμί με βούτυρο κι από τις δύο πλευρές. Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Το αποκορύφωμα όμως του sex symbolism βρίσκεται στη φωτογραφία που ο Γιάνης παίζει στο πιάνο τον ύμνο του ΕΑΜ και η σύζυγός του τραγουδάει αντάρτικα ντυμένη Βελουχιώτης.

Με τα άπταιστα γαλλικα που δεν ξέρω, διάβασα το δημοσίευμα του Paris Match και μπορώ να πω ότι δε με ενοχλεί το σταριλίκι που πουλάει ο Γιάνης Βαρουφάκης – απλά το ΄χω βαρεθεί – αλλά έχω να κάνω 3 παρατηρήσεις:

Πρώτον, απαράβατος κανόνας στο κοσμικό φωτορεπορτάζ είναι να δημοσιεύεται μία μόνο φωτογραφία με το ίδιο θέμα / ρούχο / τοπίο.

Δεύτερον, απορώ πότε βρίσκει χρόνο ο Βαρουφάκης να φωτογραφίζεται, να δίνει συνεντεύξεις, να εμφανίζεται στα κανάλια, να γράφει στα social media, να γυμνάζεται και να τρέχει το υπουργείο του. Δε μπορεί, κάτι από αυτά δεν κάνει καλά. Αναρωτιέμαι ποιο.

Τρίτον, σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πότε έγινε αυτή η φωτογράφιση με τα καλοκαιρινά ρούχα και τον καταγάλανο ουρανό, αφού τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε κλίμα Μόρντορ στην Ελλάδα.

Όποιος ξέρει, ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω ότι χαρακτηρίζονται, από κάτι “μπάτσους” του διαδικτύου, “αυριανιστές” και “μίζεροι” αυτοί που σατιρίζουν τη φωτογράφιση του ζεύγους Βαρουφάκη. Από την άλλη, βλέπω ότι κατακρίνονται οι αριστεροί που υποστηρίζουν την επιλογή του Βαρουφάκη να κάνει τη συγκεκριμένη φωτογράφιση επειδή κάποτε συνήθιζαν να διαφημίζουν τον πιο φτωχό πρόεδρο του κόσμου, εκείνον την Ουρουγουάης, ως παράδειγμα προς μίμηση. Βρήκαμε θέμα να ασχοληθούμε πάλι. Θεέ μου, πόσο μπλε ξοδεύεις για να είμαστε εντελώς καθυστερημένοι!)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Αν είναι δυνατόν να φωτογραφίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σαν σταρ του Hollywood! Τόσους άλλους σταρ έχουμε στην Ελλάδα, Γωγώ Μαστροκώστα, Stavento, Πέτρος Κωστόπουλος, Ελένη Μενεγάκη και τόσοι άλλοι που δε χωράνε εδώ.)

Πουλάμε σταριλίκι στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges