Επικαιρότητα

ΓΑΠησέ τα -του Πολύφημου

By Πολύφημος

January 03, 2015

Στις επερχόμενες εκλογές διεκδικούν την είσοδο του στη βουλή τέσσερα ΠΑΣΟΚ…

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν εκατομμύρια Έλληνες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα.

Το όνομα του κόμματος παραμένει άγνωστο, αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βαφτιστεί “ΠΑΣΟΚ: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”, “ΠΑΣΟΚ: Πολύ σκληρό για να πεθάνει”, “ΠΑΣΟΚ: Η επιστροφή των Τζεντάι” ή “ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο αίμα”.

Φήμες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει στην εναρκτήρια ομιλία του ως αρχηγός του νέου κόμματος, ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση επειδή είδε στον ύπνο του τον Ανδρέα να του ζητάει να κλείσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο στη φυλακή.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν πολλοί άνθρωποι του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δούμε τον Γιώργο Παπανδρέου να κατεβαίνει στην επόμενες εκλογές υπό το καθεστώς συνιδιοκτησίας, καθώς ένας Παπανδρέου δεν περιορίζεται σε κόμματα και παρατάξεις γιατί ένας Παπανδρέου είναι οικουμενικός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου επειδή οι φίλοι του από το δικαστικό σώμα τού έχουν υποσχεθεί να παγώσουν την έγκρισή του μέχρι τις 26 Γενάρη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις επερχόμενες εκλογές διεκδικούν την είσοδο του στη βουλή τέσσερα ΠΑΣΟΚ. Του Βενιζέλου, του Παπανδρέου, του Θεοδωράκη και του Κουβέλη – εφόσον ο τελευταίος δεν πάει πρόωρα σπίτι του, ενώ δεν πάει πίσω η μεγάλη όρεξη πολλών στελεχών του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσουν και πάλι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Διαπίστωση η οποία αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πεθάνει, όμως οι άνθρωποι του -που το κατέστρεψαν μαζί με τη χώρα- δεν γυρίζουν σπίτι τους αλλά ζητούν και πάλι την ψήφο του κυρίαρχου λαού.

Είμαι βέβαιος ότι στις 25 Γενάρη ο κόσμος δεν θα ψηφίσει με σοφία, αλλά με βάση τα επώνυμα, αν και στην περίπτωση ενός κόμματος με όνομα “Κλείστε τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο στη φυλακή” θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Περισσότερος Πολύφημος, εδώ