Default Category

Α. Τσίπρας: Υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων, είναι το δίκιο των ανθρώπων

By N.

July 08, 2015

Με τη ρήση του Σοφοκλή “Υπέρτατος νόμος  από τους νόμους των ανθρώπων, είναι το δίκιο των ανθρώπων”, έκλεισε, καταχειροκροτούμενος, την δευτερολογία του, πριν από λίγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα σημαντικότερα σημεία της δευτερολογίας του Αλέξη Τσίπρα:

 

 

Και πρόσθεσε:

1.       Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις, ένα κείμενο 47 σελίδων που ήταν το αποτέλεσμα μια δύσκολης διαπραγμάτευσης 2.       Την προηγούμενη Δευτέρα επανήλθαμε με ένα νέο κείμενο προτάσεων που έγινε δεκτό ως βάση συζήτησης κι από τους 3 θεσμούς.  Σ αυτές δεσμευόμασταν να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που απαιτούνται με βάση τους κανόνες της ΕΕ αλλά διατηρούμε εμείς το δικαίωμα σαν κυρίαρχη κυβέρνηση που θα ρίξουμε  τα φορολογικά βάρη για να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Αν δεν είναι δικαίωμά μας να βάζουμε εμείς τα ισοδύναμα, τότε θα μιλάμε για μια χώρα που δεν θα γίνονται εκλογές , να διορίζονται τότε επίτροποι και τεχνοκράτες 3.       Υπάρχουν στρεβλώσεις, όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από το παρελθόν, Είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα της αναδιανομής των βαρών.

 

Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ευρωομάδας του Λαϊκού Κόμματος Μανφρεντ Βέμπερ,είπε : να σας θυμίσω ότι η σημαντικότερη στιγμή  αλληλεγγύης της Ευρώπης είναι το 1953 όταν οι σύμμαχοι αποφάσισαν την απομείωση του 60% του χρέους της Γερμανίας κι έτσι η Γερμανία ορθοπόδησε

Προς Γκι Φερχοφσταντ:  Εμείς μετά από 3 χρόνια ανοίξαμε την λίστα Λαγκάρντ, φέραμε στο σκαμνί της δικαιοσύνης πολίτες που φοροδιέφευγαν, προχωρήσαμε σε νόμο για να περιορίσουμε τις τριγωνικές συναλλαγές, προχωρήσαμε σε συμφωνία με την Ελβετία, ζητήσαμε από τα ΜΜΕ να πληρώσουν τους φόρους τους, δεν το είχε κάνει καμία κυβέρνηση πριν.

stokokkino.gr