Επικαιρότητα

Α. Μέρκελ: “Περιμένω μια βιώσιμη πρόταση από την Ελλάδα και θα συζητήσουμε”

By N.

February 09, 2015

Στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έκαναν αναφορά στην Ελλάδα.

Η κ. Μέρκελ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι έχει να πει για τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και για τις δηλώσεις του περί αποτυχημένου προγράμματος δήλωσε ότι “την Τετάρτη υπάρχει το Eurogroup και αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το τι πρόταση θα φέρει η Ελλάδα στο τραπέζι.”

Η Καγκελάριος δήλωσε ότι η επιλογή της Γερμανίας είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να τηρήσει τους βασικούς κανόνες. Έκανε αναφορά και στην τρόικα η οποία επιβλέπει το πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία δεν συμφωνεί με την κατάργησή της.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα περιμένει την κατάθεση μιας βιώσιμης λύσης από την Ελλάδα και πάνω σε αυτή την βάση θα συζητήσει.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι αναμένει από το Βερολίνο να καταθέσει τις προτάσεις του για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.