Default Category

Απορρίπτουν τις αξιώσεις για πολεμικές αποζημιώσεις οι Γερμανοί

By N.

March 11, 2015

 

Απορριπτικές είναι οι πρώτες επίσημες γερμανικές τοποθετήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις, που ενδεχομένως να αξιώσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε αξίωση της ελληνικής πλευράς για πολεμικές αποζημιώσεις: «Είναι σταθερή μας πίστη ότι τα θέματα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων έχουν επιλυθεί τόσο νομικά όσο και πολιτικά. Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στα τρέχοντα ζητήματα τα οποία ελπίζω ότι θα μας προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ηθική και ιστορική ευθύνη της για τις ενέργειες των ναζί, κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ δήλωνε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεξαγωγή συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις και πρόσθετε ότι τέτοιου είδους αιτήματα έχουν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή μας από τα σοβαρά οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου και εκτίμησε ότι για τα σημερινά προβλήματα δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση».

efsyn.gr