Default Category

Απογειώνονται οι επενδύσεις! – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

November 27, 2014

Εξαιρετικά κρίνονται τα νέα που έρχονται από τον κόσμο των επενδύσεων, αφού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας πουλήθηκαν σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, τα αεροδρόμια παραχωρήθηκαν στην κοινοπραξία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης και του ομίλου Κοπελούζου, η οποία κέρδισε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Όταν βλέπω αεροπλάνο μου ‘ρχεται να σου την κάνω”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση από την αρχή της κρίσης και μπορεί να συγκριθεί μόνο με το ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση.

Επιτέλους λίγη ανάπτυξη!

Η συμφωνία αφορά στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου, Χανίων, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Ζακύνθου, τα οποία πουλήθηκαν έναντι 1,23 δις ευρώ, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα παραχωρηθούν δωρεάν, αφού βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και κινδυνεύουν να ρημάξουν.

Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση έρχεται να δώσει τέρμα σε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλάνιζε τον Έλληνα φορολογούμενο, αφού πλέον θα πληρώνει μόνο 14,5 ευρώ κεφαλικό φόρο κάθε φορά που χρησιμοποιεί τα παραπάνω αεροδρόμια, ενώ ο φόρος αυτός θα αυξηθεί σταδιακά σε 20 ευρώ ανά επιβάτη.

Μιλάμε για απίστευτα νέα!

Παράλληλα, το ετήσιο μίσθωμα που θα εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο από την κοινοπραξία για τη εκμετάλλευση των 14 αεροδρομίων ανέρχεται σε 22,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αναμένεται να εκτινάξει την ελληνική οικονομία στο Διάστημα και να μας βάλει στην ελίτ των οικονομικών υπερδυνάμεων του πλανήτη.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι ο λόγος για τον οποίο το Δημόσιο προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είναι γιατί δεν είχε λεφτά για τη συντήρηση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των υποδομών τους κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού εδώ δεν έχουμε λεφτά να πεζοδρομήσουμε την Πανεπιστημίου μόνοι μας, για τις υποδομές 14 αεροδρομίων θα είχαμε;

Ας ελπίσουμε ότι οι πετυχημένες επενδύσεις θα συνεχιστούν με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, ώστε μέχρι το τέλος της κρίσης να έχουν ξεπουληθεί και τα υπόλοιπα αεροδρόμια, τα ελικοδρόμια, τα λιμάνια, οι δρόμοι, οι ποδηλατόδρομοι, οι γέφυρες, τα τούνελ και τα μονοπάτια ολόκληρης της χώρας.

Είμαστε στο πλευρό της κοινοπραξίας και προσευχόμαστε το καλοκαίρι του 2015 να επισκεφτούν την Ελλάδα 352 εκατομμύρια τουρίστες που θα χρησιμοποιήσουν τα αεροδρόμια και θα γεμίσουν τις τσέπες των ιδιωτών με ζεστό χρήμα το οποίο θα φύγει αμέσως στο εξωτερικό.

Κι ακόμα δεν ακούσατε το καλύτερο: Η μίσθωση των αεροδρομίων θα διαρκέσει μόλις 40 χρόνια! Μετά τα αεροδρόμια θα είναι και πάλι δικά μας!

Ζήτω!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Λόγω των υψηλών κεφαλικών φόρων που θα επιβληθούν, γνωστή low cost αεροπορική εταιρεία είπε ήδη ότι σκέφτεται να κόψει τα δρομολόγιά της. Δεν πειράζει, θα λειτουργούν τα αεροδρόμια έτσι. Χωρίς αεροπλάνα.)

Απογειωθείτε στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges