Επικαιρότητα

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

By N.

April 02, 2015

Απέδρασε από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νοσηλευόταν φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ισίδωρος Πρώιος, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως η απόδραση μάλλον ήταν υποβοηθούμενη, αφού η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες επί 24ώρου βάσεως και η μπαλκονόπορτα, απ’ όπου εικάζεται ότι δραπέτευσε, είχε λουκέτο, που ήταν παραβιασμένο.

Εκτίμησε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο, αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο απηύθυναν η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης σε πρωινή εκπομπή, ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της.

«Μίλησε χθες το βράδυ, στις 9 η ώρα, με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απελπισμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα της.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ» ανέφερε ο αδελφός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να γυρίσει στο παιδί της.

Τo γεγονός επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, που πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το βράδυ της Τετάρτης, εκείνη είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Έκκληση να επιστρέψει στο νοσοκομείο έκαναν και οι συνήγοροί της, Αλέξης Κούγιας και Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας αρχικά, χθες μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάτι χειρότερο» από μια πιθανή απόδραση. Πρόσθεσε ότι χωρίς να δικαιολογεί την ενέργειά της είναι πρωτοφανές το γεγονός δεν δέχεται το δικαστήριο τις αιτήσεις της ενώ είναι ο “τελευταίος τροχός της αμάξης” ενός εγκλήματος. Τής ζήτησε από τον αέρα, να επιστρέψει και να αφήσει σε αυτόν και στον Φρ. Ραγκούση να πείσει το δικαστήριο.

Ένορκη διοικητική εξέταση αναμένεται να διαταχθεί, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της απόδρασης.

Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα αποφυλάκισής της

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτησή της για αποφυλάκιση, χθες, Τετάρτη.

Η κ. Σταμάτη επικαλούνταν τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο» και ισχυριζόταν πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, επισημαίνοντας παράλληλα και το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο γονείς του.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις, αφού και αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα, αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου».

efsyn