Default Category

Αγάπη μου, κατάργησα τα ΜΑΤ – by Leia Organa Solo

By Leia Organa Solo

March 08, 2015

Κάποτε, θυμάμαι, όχι πολύ παλιά, ούτε 3 μήνες πριν, ο τωρινός Πρωθυπουργός έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις για αφοπλισμό των ΜΑΤ στις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Ελάτε, τώρα, μη γελάτε. Πραγματικά το είχε πει. Βέβαια μια βδομάδα πριν τις εκλογές έκανε κάποιες άλλες δηλώσεις για εξοπλισμό της Αστυνομίας, γενικά, αλλά εντάξει. Give him a break. Όλοι κάνουν λάθη την πρώτη φορά.

Κάποιοι εγκάθετοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την–τότε- soon to be Πρωθυπουργάρα αυτού του έρμου κράτους. Είχαν πολύ πλάκα οι ΣΥΡΙΖΑίοι που έπαθαν νευρικό κλονισμό και άρχισαν να κράζουν προς πάσα κατεύθυνση δικαιολογώντας την πρώτηφοράαριστερά κυβέρνηση.

Οι εκλογές έγιναν, ο ΣΥΡΙΖΑ(ς) ανέλαβε την εξουσία με λαϊκή εντολή και άλλαξαν όλα μένοντας τα ίδια. Η Τρόικα μετονομάστηκε, το μνημόνιο μετονομάστηκε και ο ελληνικός λαός μάλλον έχασε κι άλλους βαθμούς από το IQ του,αλλιώς δεν εξηγείται το ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι ο Βαρουφάκης μας έβγαλε από το μνημόνιο ή ότι αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία. Τι διάολο; Μόνο εγώ άκουσα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγχαίρει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τους χειρισμούς του το σωτήριο έτος 2008;

Λίγο πριν τις εκλογές είχα γράψει ότι ο Τσίπρας έχει όλα τα φόντα για να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας. Αναίρεσε όλα όσα είχε πει πριν ανοίξουν οι κάλπες. Τότε, κάποιοι, προσπάθησαν να με πείσουν ότι έκανα λάθος. Ο Αλέξης δεν αναιρεί. Ο Αλέξης διαμορφώνει και μεταρρυθμίζει. Προσπερνώντας τα της Εκκλησίας, τα οικονομικά, ακόμα και το φιάσκο με την εντολή που ο Πανούσης δεν ήξερε-δεν άκουσε-δεν διάβασε- έμαθε από τις ειδήσεις, φτάνουμε στο μήνα Μάρτιο και η περίοδος χάριτος για τη νέα Κυβέρνηση τελειώνει.

Κανείς δεν έχει καταλάβει τι θα γίνεται με τους μετανάστες που απελευθερώνονται (;) από την Αμυγδαλέζα ή με εκείνους που φτάνουν στη χαβούζα μας με την ελπίδα να ζήσουν. Κάπου εδώ θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Πανούση πως στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι μόνο η Αμυγδαλέζα. Υπάρχουν κι άλλα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει κάτι γι’ αυτό μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ. Μην τα μαθαίνει όλα από το ΣΚΑΪ. Και τα blogs έχουν ψυχή, κ. Πανούση.

Πριν από περίπου 2 βδομάδες και συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα. Εκεί βρίσκονταν και οι φίλοι μας, τα αφοπλισμένα ΜΑΤ. Μην έχοντας τι να κάνουν, αποφάσισαν να δείξουν την αγάπη τους στους διαμαρτυρόμενους με χημικά και ξύλο. Βαριόντουσαν τα παιδιά και είπαν να συμμετάσχουν κάπως στην πορεία. Το ίδιο αποφάσισαν και οι συνάδελφοί τους αυτό το Σάββατο στην πορεία διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δαιμόνιου δημοσιογράφου Μίλτου Τζαρτζαρόπουλου, όπως και στην Αμυγδαλέζα έτσι και στην Κόρινθο, οι ρίψεις των χημικών είχαν αριστερή φορά και το ξύλο δινόταν μόνο με το αριστερό χέρι. Το δεξί κρατούσε την ασπίδα για να απωθεί τους μπαχαλάκηδες που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να τρέχουν σε πορείες –  σα δε ντρέπονται λιγάκι. Σίγουρα το έκαναν για να προκαλέσουν κύμα δυσαρέσκειας προς την Κυβέρνηση.

Αναμένονται δηλώσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ όπου θα διευκρινίζουν ότι έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία, αφού ο κ. Πανούσης είναι πολύ απασχολημένος βλέποντας την καινούρια σεζόν του House Of Cards και καθόλου χρόνο δεν έχει να ασχοληθεί με ανούσιες πορείες. Άλλωστε οι δηλώσεις έχουν γίνει. Τα ΜΑΤ θα καταργηθούν. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα κλείσουν. Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός και μια λεμονιά θα ανθίσει στη γειτονιά.

by Leia Organa Solo

Υ.Γ. Σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑίοι, μην εξάπτεστε. Ξέρουμε. Απ’ τα καταργημένα μας δέρνουν.