Default Category

Ένα ανέκδοτο και τα θαύματα του ΝΑΙ! -by Πρόβατο όχι Αρνί

By Πρόβατο όχι αρνί & Ma[t]ita Colorata

June 30, 2015

Μια φορά ήταν ένα παιδί που είχε φτάσει δώδεκα χρονών και δεν είχε μιλήσει ποτέ από όταν γεννήθηκε. Οι γονείς του το είχαν πάει σε όλους τους γιατρούς, στα καλύτερα νοσοκομεία, σε όλους τους πρακτικούς, στις καλύτερες μάγισσες. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: το παιδί “Μαρία της σιωπής”.

Τότε μαθαίνουν για έναν καταπληκτικό παθολόγο-μουσικολόγο κάπου στην Άνω Τούμπα. Το σκέφτονται και αφού καταλήγουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αποφασίζουν να πάνε να δοκιμάσουν κι εκεί την τύχη τους. Ο Γιώργος ο παθολόγος ακροάζεται το παιδί, ανοίγει το στόμα του και κοιτάζει τις αμυγδαλές του, κοιτάει και τα αφτιά του και βγάζει τη γνωμάτευση:

 

-Το παιδί σας είναι μια χαρά, δεν έχει τίποτα.

-Τι λέτε γιατρέ μου; Το παιδί είναι δώδεκα χρόνια μούγκα στη στρούγκα, το έχουμε γυρίσει σε όλο τον κόσμο και δεν βρίσκει κανείς τι έχει κι εσείς μας λέτε ότι δεν έχει τίποτα;

-Ναι, σας το λέω και θα σας το αποδείξω αμέσως!

 

Γυρνάει τότε προς μια μεγάλη ντουλάπα που είχε στο βάθος του γραφείου και φωνάζει “Μπάμπη, βγες έξω”! Ανοίγει η πόρτα της ντουλάπας και βγαίνει ο Μπάμπης κρατώντας ένα μπάσο. Πιάνει μια αριστερή γωνία στο χώρο κι αρχίζει να παίζει. Μπομ μπομ μπομ μπομ…

 

Ω του θαύματος! Το παιδί ξεκινάει να μιλάει. Γυρνάει στη μαμά του και της λέει τι ωραία ήταν τα γεμιστά χτες, στον μπαμπά του πόσο ωραία είχε περάσει πριν πέντε χρόνια που είχαν πάει για ψάρεμα, στον γιατρό ότι μυρίζει η ανάσα του και άλλα τέτοια. Οι γονείς κλαίνε από χαρά, αγκαλιάζουν τον γιατρό, φιλάνε τον μπασίστα!

 

-Μα γιατρέ μου πώς το κάνατε αυτό, πείτε μας πώς το καταφέρατε;

 

Αυτός ατάραχος, σφίγγει το χέρι τους, φτιάχνει τη γραβάτα του και τους λέει:

 

-Πολύ εύκολα! Όλοι μιλάνε στο σόλο του μπασίστα!

 

 

————-

Ε, λοιπόν, εδώ και τέσσερις μέρες ζούμε διαρκή θαύματα. Ξαφνικά μουγκοί βρήκαν τη φωνή τους, ακατοίκητοι βρήκαν τη σκέψη τους. Μίλησε υπέρ του ΝΑΙ ο Σάκης Ρουβάς. Μίλησε ο Κώστας Καραμανλής. Μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ε, θα σας το πω, μίλησε κι ο Πύρρος Δήμας. Αν έρθει και δήλωση απ’ την Κατερίνα Στικούδη, τότε ο Γιώργος ο παθολόγος κι ο Μπάμπης ο μπασίστας πάνε για νόμπελ Ιατρικής!

*Βρείτε το Πρόβατο στη σελίδα του στο Facebook [https://www.facebook.com/provatooxiarni]