Default Category

Ένας στο σταυρό, χιλιάδες στο Ναό – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

April 12, 2015

Αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ύστερα από την είδηση της σύλληψης και θανάτωσης με σταύρωση ενός 33χρονου ονόματι Ιησούς Χριστός που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προερχόταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή μέσω του διαδικτυακού τόπου Athens Indymedia κι είχε ως εξής: «Με γελοία στοιχεία ο σύντροφος Ιησούς Χριστός από τη Ναζαρέτ προφυλακίστηκε και στη συνέχεια – παλεύοντας μόνος απέναντι σε ένα σαθρό και στημένο κατηγορητήριο – καταδικάστηκε σε θάνατο από το τσιράκι της εξουσίας Πόντιο Πιλάτο. Ας μπαίνει εδώ ενημέρωση από τις πορείες για να ξέρουν κι όσοι δουλεύουν τι γίνεται κάτω. Το μετρό πλησίον του Ναού είναι ακόμα ανοιχτό. Πλήθος κόσμου είναι ήδη συγκεντρωμένο έξω από τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα Πιλάτε-Καμίνη, η Ανάσταση θα γίνει!»

Η ανταπόκριση των πιστών ήταν μαζική με άτομα όλων των ηλικιών να κατεβαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η σταύρωση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο Γολγοθά γεννιούνται οι συνειδήσεις» και «Ένας στο σταυρό χιλιάδες στο ναό», ενώ την ίδια στιγμή το Mega μετέδιδε συνταγές μαγειρικής για πετυχημένη μαγειρίτσα σα να μην έτρεχε τίποτα.

Ύστερα από εντολή της Ρωμαϊκής Αστυνομίας το μετρό του Γολγοθά παρέμεινε κλειστό, ενώ λεγεώνες των ΜΑΤ προχώρησαν σε περισσότερες από 70 προληπτικές προσαγωγές μαυροφορεμένων γιαγιάδων που κρατούσαν κεριά, σταυρουδάκια και γαρύφαλλα με σκοπό να στολίσουν τον τάφο του θανόντα Ιησού.

Παράλληλα, Ιουδαίοι ασφαλίτες έκοβαν φάτσες σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ρουφιανεύοντας στους Ρωμαίους άτομα που έφεραν σακίδια με εκρηκτικούς μηχανισμούς τύπου δυναμιτάκια-στρακαστρούκες, ενώ εμπόδισαν μπλοκ του κινήματος «Δε νηστεύω» να προσεγγίσει το Μ. Βρεταννία με αποτέλεσμα να πέσουν κάποιες ψιλές, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί σοβαρός τραυματισμόw από τη ρίψη σαλαμιού κι άλλων αλλαντικών που τους πετούσαν χλευαστικά.

Γαϊδουροκίνητη πορεία έκανε επέμβαση και τελικά κατάληψη στο σπίτι του Πόντιου Πιλάτου τη στιγμή που έπλενε τα χέρια του κι ήταν έτοιμος να παραδοθεί στο καθιερωμένο του αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια. Πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη του σπιτιού, ενώ υψώθηκε πανό στην κεντρική είσοδο με τη φράση «Ακόμα δεν κάναμε το τελευταίο ντου, αυτές οι νύχτες είναι του Ιησού Χριστού».

Από εκείνο το σημείο και μετά τα επεισόδια έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με σατανιστικές ομάδες να κάνουν κι αυτές την εμφάνισή τους στους δρόμους κρατώντας αυτοσχέδιους ανάποδους σταυρούς, ενώ φώναζαν εξαγριωμένα «Το πάθος για το Σατανά είναι δυνατότερο από όλα τα κεριά». Παρόλα αυτά, οι σατανιστές απωθήθηκαν γρήγορα από λεγεώνες των ΜΑΤ που τους ψέκασαν με αγιασμό αλλά κατάφεραν προηγουμένως να απαγάγουν 4 χριστιανούς, τους οποίους αντάλλαξαν αργότερα με CD των Darkthrone και Judas Priest.

Εν τω μεταξύ, αγωνιστές χριστιανοί που εκτόξευαν υγρό πυρ από την ταράτσα των Public εναντίον παρακρατικών Δαπιτορωμαίων νονών, που επέμεναν να ανοίξει το κατάστημα προκειμένου να κάνουν ψώνια για τις γιορτές, ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις τοξοβόλων κάνοντας την περιοχή απροσπέλαστη για τα κομματόσκυλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΣΚΑΪ, ασυνείδητος χριστιανός με πασχαλινή λαμπάδα ίσαμε το μπόι του Ευαγγελάτου έβαλε φωτιά στο Όρος των Ελαίων με την πυροσβεστική να υπολογίζει τις υλικές ζημιές περί τα 30 αργύρια, ενώ το Star έκανε λόγο για δάκτυλο της Lady Gaga που έγινε πρόσφατα κάτοχος του λόφου και σκοπεύει να χτίσει αυθαίρετο χωρίς να έχει λάβει την ανάλογη άδεια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, παρακλάδια χριστιανοταλιμπάν της Αkeldama, χωρισμένοι σε ομάδες των 12 «μαθητών», έστηναν ενέδρες σε διερχόμενες ρωμαϊκές δυνάμεις προτρέποντας τους συντρόφους τους να κρατούν το αναγνωριστικό κομποσκοίνι της ομάδας τους, ενώ στη φάτνη στήθηκε πρόχειρο ιατρείο με τους 3 Μάγους να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το μαυροκόκκινο αστέρι του Δαυίδ που τους πληροφορούσε για τις κινήσεις των δυνάμεων καταστολής.

Περί τις 6 το πρωί, πιστοί από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της Θεολογικής Σχολής δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από διμοιρίες Ρωμαίων που συνέλαβαν 33 άτομα και κατέσχεσαν 10 λαμπάδες, 2 σακουλάκια λιβάνι και 3 θυμιατά με την κατηγορία ότι προορίζονταν για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Τα επεισόδια, που κράτησαν όλη τη νύχτα και το μεγαλύτερο μέρος του Μεγάλου Σαββάτου, έφτασαν στο αποκορύφωμά τους τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας όταν ο Ιησούς ανταποκρινόμενος στο λαϊκό σύνθημα «Εμπρός Χριστέ, μη σκύβεις το κεφάλι, η μόνη λύση είναι, Ανάσταση και πάλι» εξήλθε από τον τάφο αναγκάζοντας τους Ρωμαίους να πετάξουν τα όπλα και να υποκλιθούν στο θαύμα του Θεανθρώπου.

Χωρίς τίποτα πλέον να τους χωρίζει, Χριστιανοί, Ιουδαίοι και Ρωμαίοι αφέθηκαν σε ένα ασταμάτητο τσούγκρισμα αυγών, ενώ σούβλες με αρνιά στήθηκαν στη θέση των οδοφραγμάτων με τις υποσχέσεις για αλληλεγγύη κι ομοψυχία να γίνονται τραγούδι στα χείλη ολόκληρου του ελληνικού λαού που επιτέλους κατάλαβε ότι ο μόνος εχθρός είναι ο καπιταλισμός κι έβαλε φωτιά στις τράπεζες για να το γιορτάσει.

by To Skouliki Tom

(Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για Γολγοθά του μνημονίου ενώ ο Αντώνης Σαμαράς για Ανάσταση της Ελλάδας. Ούτε Σταύρωση, ούτε Ανάσταση. Διαφωτισμός.)

Ανακυκλώστε στις χρησιμοποιημένες λαμπάδες σας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Πηγή έμπνευσης: athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1468654&fb_source=message