Επικαιρότητα

Άρθρο Βαρουφάκη στην Die Zeit: Αυτό είναι το σχέδιο Σόιμπλε

By N.

July 13, 2015

Με άρθρο του στην Die Zeit που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτει το σχέδιο του Σόιμπλε για Grexit.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζει προδημοσίευση του άρθρου. Η μετάφρασή της, είναι η εξής:

«Το σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη: Οι Ευρωπαίοι εγκρίνουν;

Προδημοσίευση: Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία για επιτυχία. Ο σκοπός τους ήταν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο για να λειάνουν το έδαφος γι αυτό που ο δρ. Σόιμπλε έχει αποφασίσει ως ιδανική λύση πολύ πριν εκλεγεί η δική μας κυβέρνηση: Η Ελλάδα θα πρέπει να εξωθηθεί από την Ευρωζώνη ώστε να πειθαρχήσουν τα κράτη-μέλη στο πολύ συγκεκριμένο σχέδιό του για την ανακατασκευή της Ευρωζώνης.

Αυτό δεν είναι μια θεωρία.

Πως ξέρω πως ένα Grexit είναι σημαντικό μέρος του σχεδίου του δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη;

Επειδή μου το είπε!

Έγραψα αυτό το άρθρο όχι σαν Έλληνας πολιτικός που στέκεται κριτικά απέναντι στον γερμανικό Τύπο που δυσφήμιζε τις λογικές μας προτάσεις, στο Βερολίνο που αρνήθηκε να σκεφτεί σοβαρά το σχέδιό μας για το χρέος, την πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δημιουργήσει ασφυξία στην κυβέρνησή μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να μας κλείσει τις τράπεζες.

Έγραψα αυτό το άρθρο σαν Ευρωπαίος που παρατηρεί το συγκεκριμένο σχέδιο να ξεδιπλώνεται-Το σχέδιο του δρ. Σόιμπλε.

Και κάνω μια απλή ερώτηση στο ενημερωμένο κοινό της Die Zeit:

Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνεται;

Θεωρείτε αυτό το σχέδιο καλό για την Ευρώπη;»

topontiki.gr