μανιφεστο

 

Πρωτοβουλία της «Il Manifesto» για το ελληνικό χρέος: Η Αθήνα δεν είναι μόνη
H ιταλική εφημερίδα καλεί όλους τους αναγνώστες της να υπογράψουν μια επιστολή:
Εμείς λέμε ξεκάθαρα: Η Αθήνα δεν είναι μόνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να διώξει την Ελλάδα, επειδή ζητάει αναβολή στην αποπληρωμή του χρέους. Η Ιταλία συμμετέχει στο χρέος για 40 διs. Είναι ένα χρέος όλων των Ιταλών.
Ας πούμε πρώτοι εμείς λοιπόν, ότι χώρια που έχουμε πολλές αμφιβολίες για τη νομιμότητά του, αρνούμαστε την αποπληρωμή τους, τουλάχιστον μέχρι η Ελλάδα να μπορεί να το πληρώσει χωρίς να εξαντλεί, μέχρι θανάτου, τους πολίτες της, χωρίς να διαλύει την οικονομία της.
Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι ένας ενήλικος χωρίς την παιδική του ηλικία. Χωρίς τη γλώσσα και τη μνήμη του.

μαν

 

(Μετάφραση: Κώστας Ζαφείρης)

Πηγή:left.gr

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

  1. Θανάσης Αλμπάντης στις

    Δεν έχει τέτοιους συναισθηματισμούς το κεφάλαιο. Ποια παιδική ηλικία και μνήμη; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το τραγικό στρατηγικό λάθος, να μιλά για αποπληρωμή, ρύθμιση και τι διάολο άλλο. Το μόνο που έπρεπε να κάνει, ήταν να αρνηθεί την οποιαδήποτε πληρωμή του ανύπαρκτου χρέους, ανυποχώρητα. Και να ζητήσει και από τις άλλες υπερκαταχρεωμένες χώρες να κάνουν το ίδιο. Μαζική, ολοκληρωτική άρνηση πληρωμής. Θα υπήρχε ένα ντόμινο αρνητών του παγκόσμιου χρέους. Οι λαοί δεν είχαν να χάσουν οτιδήποτε. Θα κέρδιζαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, θα απαλλάσσονταν από ξένους και δικούς δυνάστες, κρυφούς και φανερούς. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Απλώς διαπραγματεύεσαι την σκλαβιά σου και την σφαγή σου, χωρίς να τις αποφεύγεις.

Αφήστε ένα σχόλιο